Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Zamfira din Zamfira, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Zamfira, Romania precum: adresa Manastirea Zamfira, cum ajung la Manastirea Zamfira, program Manastirea Zamfira, preturi Manastirea Zamfira, poze Manastirea Zamfira, localizare pe harta Manastirea Zamfira si alte detalii Manastirea Zamfira.

  • Locatie: Zamfira, Prahova, Romania

Manastirea Zamfira este situata in apropierea satului cu acelasi nume din judetul Prahova. Lacasul de cult a fost inaltat la inceputul secolului al XVIII-lea, la dorinta vaduvei unui negustor bogat din zona. A fost refacut la jumatatea secolului al XIX-lea, in urma cutremurelor ce l-au afectat grav.

Manastirea Zamfira este o manastire de maici, ce poarta hramurile "Sf. Nifon&quot si "Intrarea in Biserica a Maicii Domnului&quot. Biserica veche a fost asezata in afara incintei monahale, in cimitir. Dupa ultimele renovari, aspectul sau a ramas intact (forma trilobata, pridvorul, pronaosul, naosul), cu exceptia picturii interioare, care a fost realizata in anul 1982, in stil neoclasic.

Biserica noua a Manastirii Zamfira a fost realizata in anul 1858, fiind deosebita, in special, prin pictura sa interioara ce a fost conceptura de catre Nicolae Grigorescu si fratele acestuia.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Zamfira, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Zamfira?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
RobertCodescu

robertcodescu

O mânăstire de măicuţe aflată într-o zonă idilic, în comuna Lipăneşti undeva între Ploieşti şi Vălenii de Munte.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproximativ 8 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.