Vizualizezi pagina obiectivului turistic Marea Sinagoga din Budapesta, Ungaria. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Budapesta, Ungaria precum: adresa Marea Sinagoga, cum ajung la Marea Sinagoga, program Marea Sinagoga, preturi Marea Sinagoga, poze Marea Sinagoga, localizare pe harta Marea Sinagoga si alte detalii Marea Sinagoga.

A doua cea mai mare sinagoga din lume, Marea Sinagoga din Budapesta este unul din punctele de reper cele mai distincte ale orasului. Cunoscuta si ca Sinagoga Dohány, acest templu mare evreiesc a fost construit intre anii 1854 si 1859, dupa planurile arhitectului vienez Ludwig Förster (sau Lajos Förster). Sinagoga are un stil maur la baza, cu doua turnuri inalte care o fac usor de recunoscut in zona Pesta a orasului. Turistii cu spirit de observatie vor gasi si elemente bizantine, gotice si romantice in arhitectura sinagogii.

Cladirea are o lungime de 53 de metri si o latime de, aproximativ, jumatate. Contine 2.964 de scaune, ceea ce o face a doua cea mai mare sinagoga evreiasca din lume dupa Templul Emanu-El din New York. Zidaria exterioara este colorata in galben si rosu. Cele doua turnuri poligonale ating o inaltime de 43,6 metri si sunt acoperite cu cupole din cupru.

Interiorul sinagogii a fost proiectat de Frigyes Feszl si este destul de colorat si ornat. In mod ciudat, Marea Sinagoga din Budapesta contine o orga imensa, un obiect intalnit mai des in bisericile crestine decat in templele evreiesti. Aceasta orga mare contine in jur de 5.000 de tuburi si a fost construita in anul 1859. De acest instrument s-au bucurat compozitori mari precum Franz Liszt sau Camille Saint-Saëns si acum este folosit pentru concerte.

Cladirea a fost avariata grav in timpul razboiului dar a fost restaurata in anii 90, dupa caderea Cortinei de Fier. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial nemtii au condamnat la moarte multi evrei din Budapesta si multi sunt ingropati in curtea sinagogii. In afara de explorarea cimitirului, oaspetii pot vizita un monument din 1991 dedicat memoriei evreilor maghiari care au pierit in timpul Holocaustului. Parcul in care se afla este numit Raoul Wallenberg, dupa numele celui care a salvat multi evrei din mana nazistilor, iar memorialul a fost proiectat de Imre Varga. Monumentul seamana cu o salcie plangatoare iar numele celor morti sunt scrise pe frunze. De asemenea, acesta aduce un tribut persoanelor non-evrei care au salvat evreii maghiari de la exterminare. Numele lor sunt gasite pe patru placi mari de marmura.

Adresa:

  • Dohany utca 2-8. districtul VII.

Transport:

  • Metrou: M2 la statia Astoria.
  • Autobuz: 7, 7A
  • Tramvai: 47, 49

Orar:

  • Duminica – joi: 10:00 AM – 18:00 PM
  • Vineri: 10:00 AM – 14:00 PM

Preturi:

  • Pretul pentru intrarea in sinagoga este de 1200 HUF iar pentru studenti de 700 de HUF.
  • La muzeul evreiesc intrarea este gratuita cu Budapesta Card.
  • Exista ghid in engleza si turul cu ghid costa 1900 HUF
  • In interiorul Sinagogii trebuie sa purtati un kipah sau yarmulke. Veti primi asa ceva la intrare

Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Budapesta, Ungaria? Doresti sa te cazezi in apropiere de Marea Sinagoga?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Stilul maur inconfundabil, elementele bizantine, gotice si romantice ale cladirii sinagogii si cele doua turnuri fac din aceasta un simbol al orasului Budapesta .

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 5 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.