Vizualizezi pagina obiectivului turistic Marginimea Sibiului din Sibiu, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Sibiu, Romania precum: adresa Marginimea Sibiului, cum ajung la Marginimea Sibiului, program Marginimea Sibiului, preturi Marginimea Sibiului, poze Marginimea Sibiului, localizare pe harta Marginimea Sibiului si alte detalii Marginimea Sibiului.

  • Locatie: Sibiu, Sibiu, Romania

Sibiul, leagan al civilizatiei sasesti pe meleagurile noastre, se invecineaza la vest cu o grupare de sate romanesti care formeaza o unitate etnografica numita Marginimea Sibiului.

Aceste sate stau marturie a identitatii culturale a romanilor pe aceste meleaguri.

Din negura timpurilor, aceste populatii de oieri au construit case de brad cu acoperisuri inalte de sindrila, au fost si sunt maestri in prelucrarea lanii si a pieilor.

Chiar daca unele aspecte exterioare ale caselor tradeaza interferenta intre cultura romaneasca si cea germana, arhitectura taraneasca ramane tributara principiilor de organizare a spatiului de locuit specifice populatiei romanesti.

Desi progresiv, constructiile moderne le inlocuiesc pe cele vechi traditionale, atmosfera ramane neschimbata.

Localnicii continua sa poarte zi de zi straiele traditionale, costumele de sarbatoare de o eleganta rara, brodate in negru si alb si pastrate la loc de cinste sunt purtate cu mandrie de sarbatori, mestesugurile mostenite din mosi stramosi sunt practicate cu succes si azi.

Printre cele mai renumite sate din aceasta regiune sunt Saliste, Sibiel, Tilisca, Rasinari, Poiana Sibiului, Miercurea Sibiului, Jina. Acestea au dat culturii romane si universale nume mari printre care Emil Cioran, Octavian Goga, si, fapt demn de remarcat, 6 academicieni romani sunt originari din Saliste.

Satele marginenilor sunt totdeauna situate la poalele muntilor, in timp ce satele sasesti sunt in vale. Aceste sate au conservat bine bisericile fortificate, cele mai importante din regiune fiind cele de la Cristian si Cisnadie. Desi populatia saseasca a scazut ca numar in ultimul deceniu, spiritul acesteia este si va ramane viu inca pentru multa vreme.

Cateva dintre obiectivele turistice in regiune:

- Muzeul de Icoane pe Sticla de la Sibiel – unic in lume prin colectia sa de peste 700 de icoane;

- Cetatea Salgo de la Sibiel;

- Tabara de sculptura " Poiana Soarelui" de la Saliste;

- Muzee etnografice satesti;

- Bisericile fortificate sasesti;

- orasul Sibiu

- statiunea montana Paltinis

Motto: “Calator grabit intr-o lume poate fara rost, opreste-te putin” – Constantin Noica – filozof roman


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Sibiu, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Marginimea Sibiului?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Nu am putut vizita toate localitatile din Marginimea Sibiului dar unele dintre ele au un farmec aparte cu Troitele si muzeele etnografice, precum si bisericile apartinand diferitelor culte.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 7 ani

romeo j

romeo-j

M-a impresionat recent o colectie de icoane pe sticla din localitatea Sibiel stranse de raposatul preot cu atata migala si pasiune! Fascinant!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.