Vizualizezi pagina obiectivului turistic Masa Jidovului din Jina, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Jina, Romania precum: adresa Masa Jidovului, cum ajung la Masa Jidovului, program Masa Jidovului, preturi Masa Jidovului, poze Masa Jidovului, localizare pe harta Masa Jidovului si alte detalii Masa Jidovului.

  • Locatie: Jina, Sibiu, Romania

Masa Jidovului sau Masa Uriasului reprezinta un monument al naturii aflat in comuna Jina, pe malul drept al raului Sebes, la o altitudine de circa 50 metri de albia raului.

Este format dintr-o stanca izolata, alcatuita din sisturi cristaline, care are in partea de sus o mica platforma iesita in afara, dand aspectul unei mese cocotate pe creste.

Legenda spune ca numele vine de la evreii din vechime, numiti jidovi care erau considerati niste uriasi de catre romani, bulgari si maghiari. Acestia mancau la masa stand cu picioarele in raul Sebes.

Masa are infipta in varful ei o stea de otel, despre care se spune ca insusi Mihail Sadoveanu ar fi pus-o acolo, in drumul sau spre Valea Frumoasei.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Jina, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Masa Jidovului?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.