Vizualizezi pagina obiectivului turistic Masa Tacerii din Targu Jiu, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Targu Jiu, Romania precum: adresa Masa Tacerii, cum ajung la Masa Tacerii, program Masa Tacerii, preturi Masa Tacerii, poze Masa Tacerii, localizare pe harta Masa Tacerii si alte detalii Masa Tacerii.

  • Locatie: Targu Jiu, Gorj, Romania

Masa tacerii, alaturi de Coloana Infinitului si Poarta Sarutului reprezinta una din cele trei piese de sculptura monumentala ale Ansamblului Monumental din Targu Jiu a sculptorului roman Constantin Brancusi.

Masa tacerii, lucrata in calcar, reprezinta masa dinaintea confruntarii in batalia la care urmeaza sa participe combatantii. Timpul este prezent, fiind reprezentat prin dispunerea circulara a celor 12 scaune-clepsidre, care il masoara. Totul decurge in tacere.

Ansamblul sculptural Constantin Brancusi de la Targu-Jiu, cunoscut si sub numele de Ansamblul monumental de la Targu-Jiu, este un omagiu adus eroilor cazuti in timpul primului razboi mondial, proiectat si construit de Constantin Brancusi.

Cele trei componente sculpturale monumentale, Masa tacerii, Poarta sarutului si Coloana fara sfarsit, sunt dispuse pe aceiasi axa, orientata de la apus spre rasarit, cu o lungime totala de 1.275 m.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Targu Jiu, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Masa Tacerii?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Nu “Masa tacerii”ci “Masa apostolilor neamului” (cele 12 scaune), iar in mijloc s-ar afla Iisus Christos(masa).

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 3 ani

romeo j

romeo-j

Nu stiu daca e corect dar nici nu polemizez, oficial denumirea monumentului este Masa Tacerii.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 3 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.