Vizualizezi pagina obiectivului turistic Mausoleul de la Mateias din Valea Mare-Pravat, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Valea Mare-Pravat, Romania precum: adresa Mausoleul de la Mateias, cum ajung la Mausoleul de la Mateias, program Mausoleul de la Mateias, preturi Mausoleul de la Mateias, poze Mausoleul de la Mateias, localizare pe harta Mausoleul de la Mateias si alte detalii Mausoleul de la Mateias.

  • Locatie: Valea Mare-Pravat, Arges, Romania

Mausoleul Eroilor din comuna Valea Mare-Pravat, judetul Arges, este dedicat eroilor cazuti in primul razboi mondial (1916-1918) si este construit pe Dealul Mateias, de catre firma de constructii a italianului De Nicolo, intre anii 1928-1935, dupa planurile arhitectilor D.I. Berechet si State Balosin. Format dintr-un mausoleu, un muzeu istorico-militar, un basorelief cu o cupa din piatra de Albesti, in care arde o flacara vesnica in amintirea soldatilor care s-au jertfit, monumentul se gaseste pe Drumul European E574 (DN 73), la 11 km de Campulung, spre Brasov.

Scari monumentale urca spre platoul pe care este construit un turn cu foisor, care adaposteste 31 de cripte cu osemintele a peste 2.300 de militari romani, osuarul pe peretii caruia sunt montate placi de marmura cu numele unor militari cazuti la datorie, o capela si un muzeu cu diorame cu scene de pe front.

Interiorul mausoleului este placat cu mozaicuri tip ‘Murano’ din anul 1984. Un basorelief de mari dimensiuni, executat de sculptorul Radu Adrian, originar din Campulung Muscel, prezinta o scena de lupta incadrata de doua texte ce redau mesajul luptatorilor de la Mateias si raspunsul generatiilor de azi.

La baza monumentului se afla muzeul care, in doua sali mari, expune documente despre contributia Romaniei in prima conflagratie mondiala si importanta luptelor din zona din toamna anului 1916 (in prima incapere) si pot intra in atmosfera razboiului prin intermediul dioramelor cu scene de pe front, din cea de-a doua incapere.

Mausoleul de la Mateias a fost construit din initiativa filialei locale a societatii ‘Cultul eroilor’ cu participarea materiala a localnicilor comunei Valea Mare-Pravat.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Valea Mare-Pravat, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Mausoleul de la Mateias?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
romeo j

romeo-j

Un loc care incinta copii cu acel scenariu de film pe care i-l pun la dispozitia copiilor cu sunete autentice de razboi. Pentru cei mari istoria primului razboi mondial revine in minte.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 4 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.

Oferte turistice Valea Mare-Pravat