Vizualizezi pagina obiectivului turistic Memorialul Iwo Jima din Washington, Statele Unite ale Americii. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Washington, Statele Unite ale Americii precum: adresa Memorialul Iwo Jima, cum ajung la Memorialul Iwo Jima, program Memorialul Iwo Jima, preturi Memorialul Iwo Jima, poze Memorialul Iwo Jima, localizare pe harta Memorialul Iwo Jima si alte detalii Memorialul Iwo Jima.

  • Locatie: Washington, District of Columbia, Statele Unite ale Americii

Memorialul Iwo Jima descrie una din cele mai istorice batalii din Al Doilea Razboi Mondial, batalia pentru Iwo Jima. Memorialul este dedicat tuturor puscasilor marini care si-au pierdut viata in batalie.

Pe 19 februarie 1945, aproximativ 70.000 de puscasi marini au invadat micuta insula din Pacific Iwo Jima, care era sub controlul armatei japoneze. Insula era un obiectiv strategic datorita aerodromului sau care era folosit pentru atacuri kamikaze. Prin cucerirea insulei, Fortele Aliate nu numai ca impiedicau astfel de atacuri pe viitor, dar aveau si o baza de unde teritoriul japonez putea fi atacat de Superfortaretele B-29.

Unul din primele obiective ale atacului era capturarea Muntelui Suribachi, cel mai inalt punct de pe insula. Pe 23 februarie muntele era aproape securizat. La ora 10:30 dimineata a fost ridicat un mic steag american pe varful muntelui. Cateva ore mai tarziu, un steag mult mai mare avea sa fie ridicat de catre cinci puscasi marini si un medic de-al lor. Operatiunea avea sa fie urmarita de fotograful de stiri Joe Rosenthal, care le-a facut o poza. Aceasta poza va castiga premiul Pulitzer si va deveni un simbol al razboiului din Pacific.

Batalia de la Iwo Jima a fost una din cele mai sangeroase din razboi, cu peste 6.800 de victime americane si 23.000 japoneze. Din cei sase soldati din poza lui Rosenthal doar 3 au supravietuit razboiului. Ceilalti 3 au murit in bataliile ce au urmat pe Iwo Jima.

Poza l-a inspirat pe sculptorul Felix de Weldon, care a creat un model de dimensiuni reale ale fotografiei. Platit din donatii, monumentul a fost ulterior turnat in bronz, iar in septembrie 1954 a fost adus la Washington, D.C, ca parte a unui memorial proiectat de Horace Peaslee. La a 179-a aniversare a Fortelor Marine Americane, pe 10 noiembrie 1954, memorialul a fost dedicat, de catre presedintele Dwight D. Eisenhower.

Sculpturile inalte de 10 metri si steagul inalt de 18 metri sunt plasate pe o baza inalta de 3 metri. Pe aceasta baza sunt inscriptionate toate misiunile majore ale Marinei Americane, de la fondarea sa in 1775. Memorialul Iwo Jima este situat langa cimitirul Arlington, peste raul Potomac de Washington.

Adresa

  • Meade St, langa cimitirul Arlington

Transport

  • Metrou: liniile albastru si portocaliu – statia Rosslyn

Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Washington, Statele Unite ale Americii? Doresti sa te cazezi in apropiere de Memorialul Iwo Jima?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.