Vizualizezi pagina obiectivului turistic Memorialul Lincoln din Washington, Statele Unite ale Americii. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Washington, Statele Unite ale Americii precum: adresa Memorialul Lincoln, cum ajung la Memorialul Lincoln, program Memorialul Lincoln, preturi Memorialul Lincoln, poze Memorialul Lincoln, localizare pe harta Memorialul Lincoln si alte detalii Memorialul Lincoln.

  • Locatie: Washington, District of Columbia, Statele Unite ale Americii
  • Program: non-stop

Memorialul Lincoln din Washington este un monument contruit in onoarea celui de-al 16-lea presedinte al Statelor Unite ale Americii, Abraham Lincoln.

La scurt timp dupa ce Lincoln a devenit presedinte, sapte state sudice s-au separat ca raspuns la condamnarea sclaviei de catre presedinte. Un an mai tarziu, inca patru state s-au separat, iar in aprilie 1861 a inceput Razboiul Civil. In timpul razboiului, Congresul a aprobat al 13-lea Amendament, care prevedea abolirea sclaviei in Statele Unite. Razboiul Civil s-a terminat in 1865 cu capitularea generalului Robert E. Lee. La sase zile distanta, Abraham Lincoln a fost impuscat de catre un asasin in Teatrul Ford.

La doi ani dupa asasinarea sa, Congresul a format Asociatia Monumentul Lincoln. Sarcina acesteia era sa construiasca un memorial dedicat lui Abraham Lincoln. Dar abia in anul 1901 avea sa fie ales locul de amplasare al monumentului. In anul 1911 au fost alocate 2 milioane de dolari pentru proiect, de catre presedintele Taft.

Constructia a inceput in 1914. Designul arhitectului Henry Bacon a fost bazat pe un templu grecesc cu 36 de coloane dorice. Fiecare coloana reprezinta cate un stat al Uniunii, la momentul mortii lui Lincoln. Atunci cand memorialul a fost finalizat, in mai 1922, Uniunea continea inca 12 state, asa ca numele celor 48 de state au fost sculptate pe peretii exteriori ai monumentului. Dupa alaturarea statelor Hawaii si Alaska, a fost adaugata o placa cu numele celor doua state.

Inauntrul templului inalt de 30 de metri se afla o sculptura mare a lui Abraham Lincoln, infatisat asezat pe un scaun. Sculptura, realizata de Daniel Chester, trebuia sa aiba, initial, 3 metri inaltime. Henry Bacon a realizat insa ca este prea mica in comparatie cu marimea cladirii, asa ca sculptura a fost aproape dublata, ajungand la 5,8 metri. Zidul nordic contine o inscriptie cu al doilea discurs inaugural al lui Lincoln, zidul sudic contine Discursul de la Gettysburg, considerat unul din cele mai importante discursuri din istoria SUA. Deasupra inscriptiei este o pictura murala a ingerului adevarului care elibereaza un sclav.

Memorialul Lincoln este adesea folosit pentru proteste si mitinguri politice. Cel mai faimos dintre ele a fost Marsul din Washington din 1963, cand Martin Luther King a tinut faimosul sau discurs ‘I Have a Dream’’ (Am un Vis) chiar aici. Memorialul este situat la capatul vestic al National Mall. Din varful scarilor din fata memorialului aveti privelisti minunate ale Capitoliului si Monumentului Washington.

Adresa

  • 900 Ohio Drive, SW

Transport

  • Metrou: Liniile albastru si portocaliu – statia Smithsonian

Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Washington, Statele Unite ale Americii? Doresti sa te cazezi in apropiere de Memorialul Lincoln?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.