Vizualizezi pagina obiectivului turistic Memorialul Thomas Jefferson din Washington, Statele Unite ale Americii. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Washington, Statele Unite ale Americii precum: adresa Memorialul Thomas Jefferson, cum ajung la Memorialul Thomas Jefferson, program Memorialul Thomas Jefferson, preturi Memorialul Thomas Jefferson, poze Memorialul Thomas Jefferson, localizare pe harta Memorialul Thomas Jefferson si alte detalii Memorialul Thomas Jefferson.

  • Locatie: Washington, District of Columbia, Statele Unite ale Americii
  • Adresa: Southwest DC
  • Transport - metrou: Smithsonian
  • Website: www.nps.gov/thje
  • Telefon: 202 426 6841
  • Pret: intrarea libera
  • Program: non-stop

Memorialul Jefferson din Washington este un tribut pentru Thomas Jefferson, al treilea presedinte al Statelor Unite ale Americii. Thomas Jefferson este unul din cele mai importante figuri ale istoriei americane. Autorul Declaratiei de Independenta a fost unul din parintii fondatori ai Statelor Unite. Un ferm credincios in drepturi egale, democratie si educatie pentru toata lumea, libertate religioasa si separare a bisericii de stat, el a dat o forma natiunii care inca isi cauta identitatea. In afara de politician, Jefferson a fost si arhitect, scriitor, muzician, om de stiinta si inventator.

Presedintele Franklin Delano Roosevelt a considerat ca o persoana de o asemenea magnitudine merita un memorial, similar cu Memorialul Lincoln si Monumentul Washington. S-a creat o comisie, in anul 1934, pentru a alege un design si o locatie pentru memorial. In anul 1936, a fost ales designul lui John Russel Pope. El a optat pentru un dom neo-clasic cu un portic bazat pe Pantheonul din Roma. Avand in vedere ca Jefferson era un sustinator al arhitecturii clasice, acesta parea tributul perfect.

Constructia a inceput in anul 1939 si a fost finalizata 4 ani mai tarziu. Fiindca metalul era rationalizat in timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial, a fost creata o statuie a lui Jefferson din ipsos. Dupa razboi, statuia din ipsos a fost inlocuita cu una din bronz, inalta de 6 metri si sculptata de Rudulph Evans. Peretii interiori sunt gravati cu inscriptii din Declaratia de Independenta si alte scrieri.

Memorialul Thomas Jefferson este situat pe malul sudic al Bazinului Tidal. Aceasta peninsula artificiala este presarata cu ciresi. Copacii au fost daruiti de catre orasul Tokyo pentru orasul Washington, in anul 1912 si reprezinta unul din cele mai fotografiate locuri din Washington, in special atunci cand infloresc.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Washington, Statele Unite ale Americii? Doresti sa te cazezi in apropiere de Memorialul Thomas Jefferson?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.