Vizualizezi pagina obiectivului turistic Memorialul Veteranilor din Vietnam din Washington, Statele Unite ale Americii. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Washington, Statele Unite ale Americii precum: adresa Memorialul Veteranilor din Vietnam, cum ajung la Memorialul Veteranilor din Vietnam, program Memorialul Veteranilor din Vietnam, preturi Memorialul Veteranilor din Vietnam, poze Memorialul Veteranilor din Vietnam, localizare pe harta Memorialul Veteranilor din Vietnam si alte detalii Memorialul Veteranilor din Vietnam.

  • Locatie: Washington, District of Columbia, Statele Unite ale Americii
  • Adresa: Constitution Gardens
  • Program: non-stop

Memorialul Veteranilor din Vietnam ii onoreaza pe barbatii si femeile care au servit in razboiul din Vietnam. Monumentul sau principal, cunoscut sub numele de ‘Zidul’, este cel mai vizitat memorial din Washington. Zidul in forma de V este situat in Constitution Gardens. Un capat al zidului este directionat spre Monumentul Washington iar celalalt capat spre Memorialul Lincoln din apropiere.

Constructia memorialului a fost aprobata de Congres in anul 1980, ca urmare a unor campanii intreprinse de veteranii din Vietnam. Proiectul a beneficiat de finantare privata; fondurile necesare au fost colectate de catre Fondul Memorial al Veteranilor din Vietnam. Acestia au anuntat si o competitie nationala pentru proiectul memorialului. Una din cele 1421 de candidaturi depuse a fost cea a lui Maya Ying Lin, o studenta de 20 de ani de la Universitatea Yale. Designul sau era rezultatul unei teme pe care o primise la clasa. Aceasta a primit doar nota 9 la scoala, dar un juriu de sculptori si arhitecti a selectat-o in unanimitate pentru memorial.

Proiectul lui Lin era foarte simplu: doua ziduri negre triunghiulare din granit sunt scufundate in pamant la un unghi de 125 de grade. Fiecare zid are o lungime de 76 de metri. Fiecare zid incepe de la inaltime de 20 de centimetri si se intalnesc in cel mai mare punct al lor, la o inaltime de 3 metri. Pe zid sunt inscriptionate numele a peste 58.000 de barbati si femei care au fost ucisi sau care au disparut in razboiul din Vietnam. Un romb din dreptul numelui indica faptul ca persoana respectiva a fost ucisa, iar o cruce indica faptul ca persoana este disparuta. In cazul in care este descoperit si identificat inca un cadavru, crucea este incercuita.

Designul auster al memorialului, o cicatrice pe pamant, a fost controversat. Unii veterani s-au opus acestuia, spunand ca ii lipsesc statuile sau steagul american. Pentru a-i multumi pe critici, a fost ridicat un grup de statui, langa Memorialul Veteranilor din Vietnam, in anul 1984, la doi ani de la deschiderea sa. Cu trecerea timpului, oamenii au inceput sa inteleaga mai bine imaginea puternica a zidului. Despicatura din pamant simbolizeaza tara divizata in doua din cauza razboiului din Vietnam, in timp ce lista de nume, care pare fara sfarsit, simbolizeaza mai bine decat orice monument traditional, multitudinea de sacrificii facute.

In anul 1993 a fost adaugata o alta sculptura memorialului, care infatiseaza trei femei si un soldat ranit, in onoarea femeilor care au servit in razboiul din Vietnam.

Adresa

  • Constitution Avenue & Henry Bacon Drive NW

Transport

  • Metrou: liniile albastru si portocaliu – statia Smithsonian

Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Washington, Statele Unite ale Americii? Doresti sa te cazezi in apropiere de Memorialul Veteranilor din Vietnam?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.