Vizualizezi pagina obiectivului turistic Mica Sirena din Copenhaga, Danemarca. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Copenhaga, Danemarca precum: adresa Mica Sirena, cum ajung la Mica Sirena, program Mica Sirena, preturi Mica Sirena, poze Mica Sirena, localizare pe harta Mica Sirena si alte detalii Mica Sirena.

  • Locatie: Copenhaga, Sjalland island, Danemarca
  • Adresa: Kastellet Den Lille Havfrue

La docul Langelinje se gaseste unul din cele mai faimoase obiective turistice din Copenhaga: sculptura Mica Sirena, care, pe 23 august 2013, a implinit 100 de ani. Dezvelita pe 23 august 1913, Mica Sirena a fost un dar din partea berarului danez Carl Jacobsen pentru orasul Copenhaga.

Sculptura este realizata din bronz si granit si a fost inspirata din basmul lui Hans Christian Andersen despre o sirena, care renunta la tot pentru a fi impreuna cu un print tanar si frumos, pe uscat. In fiecare dimineata si seara, ea inota spre suprafata, din adancurile marii, si se cocota pe o piatra, uitandu-se cu dor spre tarm, in speranta ca-l va zari pe printul ei iubit.

Carl Jacobsen s-a indragostit de acest personaj dupa ce a urmarit un spectacol de balet bazat pe acest basm in cadrul Teatrului Regal Danez din Copenhaga. Berarul a fost asa de captivat de basm, cat si de balet, incat i-a comandat sculptorului Edvard Eriksen realizarea unei sculpturi a sirenei. Sculptura a fost inspirata de catre balerina Ellen Price, care a dansat rolul principal in baletul Mica Sirena in anul 1909. Totusi, Ellen Price nu a fost de acord sa pozeze nud, ca model pentru sculptorul Edvard Eriksen. Astfel, sotia lui Eriksen, Eline, a pozat pentru realizarea sculpturii.

Mica Sirena a fost victima vandalismului de mai multe ori, de-a lungul timpului. Si-a pierdut capul de doua ori, o data bratul si de mai multe ori a fost stropita cu vopsea. Dar, de fiecare data, a fost salvata si restaurata, pentru a putea sta, in continuare, la locul ei pentru a ura bun venit calatorilor in portul din Copenhaga.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Copenhaga, Danemarca? Doresti sa te cazezi in apropiere de Mica Sirena?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.