Vizualizezi pagina obiectivului turistic Moara de Ulei de Masline din Panagia din Thasos, Grecia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Thasos, Grecia precum: adresa Moara de Ulei de Masline din Panagia, cum ajung la Moara de Ulei de Masline din Panagia, program Moara de Ulei de Masline din Panagia, preturi Moara de Ulei de Masline din Panagia, poze Moara de Ulei de Masline din Panagia, localizare pe harta Moara de Ulei de Masline din Panagia si alte detalii Moara de Ulei de Masline din Panagia.

  • Locatie: Thasos, Grecia

Firma Sotirelis din Panagia mai pastreaza si azi vechea moara de ulei de masline presat la rece, ca mostra vie a traditiilor din sat si insula, gata oricand sa faca o demonstratie a utilitatii sale. Moara a folosit energia izvoarelor care vin din muntii Thassosului, actionand presele care storceau maslinile pentru a obtine uleiul.

Cand este activa, moara deviaza fluxul de apa, astfel incat sa treaca prin ea, alimentand presele de produs uleiul. Acest sistem de a produce uleiul de masline a fost folosit din anul 1915 in fabrica din Panagia. Astazi, ea este ultima moara de acest gen, care inca functioneaza, din toata Grecia. Dupa instalarea energiei electrice in localitatea Panagia, uleiul se obtine cu masini industriale.

Familia Sotirelis ofera o expozitie fotografica si un film video, dand oportunitatea de a invata despre fiecare etapa a procesului de obtinere a uleiului de masline, de la recoltarea maslinelor si procesul tehnologic pana la imbuteliere.

Moara traditionala de obtinut uleiul de masline reprezinta unul dintre cele mai importante industrii din Thassos si demonstreaza excelente tehnici folosite pentru a profita de mediul natural intr-un mod sigur si responsabil.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Thasos, Grecia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Moara de Ulei de Masline din Panagia?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.

Oferte turistice Thasos