Vizualizezi pagina obiectivului turistic Mocanita din Viseu de Sus, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Viseu de Sus, Romania precum: adresa Mocanita, cum ajung la Mocanita, program Mocanita, preturi Mocanita, poze Mocanita, localizare pe harta Mocanita si alte detalii Mocanita.

  • Locatie: Viseu de Sus, Maramures, Romania

Mocanita este un tren forestier ce astazi si-a pastrat un singur scop, si anume acela de a transporta turisti. Locomotiva cu aburi a fost construita intre anii 1930 – 1933, linia ferata pe ecartament ingust (760 mm) avand o lumgime de 56 km, intre Viseu si Izvorul Comanului. Pe acest traseu, cea mai inalta altitudine a liniei ferate este in zona Comanu (1.100 m), plecarea din Viseu fiind la altitudinea de 600 m.

Intr-un decor natural turistii pot face o calatorie prin cele mai salbatice zone din tara noastra, traversand muntii Maramuresului pe un traseu de aproape 60 de km, urmand cursul raului ce ofera un peisaj unic.

Odata ajuns in Viseul de Sus nu iti va fi greu sa gasesti statia mocanitei, unde te vei imbarca alaturi de alti turisti si un ghid ce iti va prezenta turul gospodariilor maramuresene si a peisajului cu care se mandresc localnicii.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Viseu de Sus, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Mocanita?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 2 calificative)
Silviu Vata

silviu-vata

aha. de departe cea mai tare experienta din zona. am avut ocazia sa stau jumatate de zi in acest tren, in care am beneficiat de servicii de catering (deh, eram in team – building). am mers pana la capat de linie (vreo 2 ore de mers) si am avut noroc ca linia (ala denumesc ei sina de cale ferata) sa nu se rupa. da, se mai rupe cateodata … si atunci doar elicopterul te scapa.

practic, mocanita este cel mai eficient mijloc de transport al obiectului celui mai de amploare furt din tara noastra: lemnul.

trenul are un patron (evident ca nu statul exploateaza padurea … ), care pe langa zecile de metri cubi de lemn “recoltat” pe zi, are suficienta inspiratie sa faca un pic de turism sa mai “spele” din imagine.

cert este ca exploatarea a ajuns la cota anului 2016 (da, ei in 2013, deja exploateaza cote din anii viitori … wtf ? nu? ) dar asta nu pare sa deranjeze pe nimeni. se cara lemn in draci, si tie ti se serveste bere rece si gustari in probabil singurul tren cu aburi, inca functional. pitoresc …

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 8 ani

Eftimie George Stefan

eftimie-george-stefan

Nu e deloc rau sa mergeti la toaleta inainte sa va urcati in tren, mai ales daca va urcati cu ceva timp inainte de plecare, prima oprire este dupa 40 minute parca.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 7 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.