Vizualizezi pagina obiectivului turistic Monumentul Cristofor Columb din Barcelona, Spania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Barcelona, Spania precum: adresa Monumentul Cristofor Columb, cum ajung la Monumentul Cristofor Columb, program Monumentul Cristofor Columb, preturi Monumentul Cristofor Columb, poze Monumentul Cristofor Columb, localizare pe harta Monumentul Cristofor Columb si alte detalii Monumentul Cristofor Columb.

 • Locatie: Barcelona, Catalonia, Spania
 • Adresa: Plaça del Portal de la Pau
 • Transport - metrou: Drassanes
 • Telefon: 93 302 52 24
 • Pret: lift adult/copil €4/3
 • Program: 8.30am-8.30pm

In Placa del Portal de la Pau se afla Monumentul lui Cristofor Columb, inalt de 60 de metri si cantarind 205 tone. Monumentul a fost ridicat cu ocazia Expozitiei Mondiale din 1888. Coloana de fier este acoperita complet cu figuri alegorice. In jurul bazei se gasesc o serie de reliefuri ce reprezinta etape importante din viata lui Columb si din calatoriile sale de cercetare.

In varful coloanei este o statuie de 8 metri a lui Columb care arata inspre mare (deci nu direct spre Lumea Noua). Un lift duce vizitatorii pana la o zona de observatie care ofera vederi excelente asupra portului Vell si asupra orasului. Pe ferestre exista imagini si titrari transparante pentru a facilita orientarea vizitatorilor. La baza monumentului, in Portal de la Pau, trasuri trase de cai ofera tururi ale zonei.

Adresa:

 • Placa del Portal de la Pau, E-08002 Barcelona

Orar:

 • 1 martie – 31 octombrie: 8:30 – 20:30
 • 1 noiembrie – 28 februarie: 8:30 – 19:30
 • Inchis pe 1 ianuarie si pe 25 decembrie.

Preturi:

 • Adulti: 4.00 €
 • Copii intre 4 si 12 ani si batrani: 3.00 €

Transport:

 • Metrou: Drassanes (L3)
 • Autobuze: 14, 20, 21, 36, 57, 59, 64, 91, 120, 157

Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Barcelona, Spania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Monumentul Cristofor Columb?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 3.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Monumentul lui Columb
Statuia se gaseste pe o coroana de spini si o semisfera amintind de noua sa descoperire.Descoperitorul Lumii noi are in mana stanga o harta de navigatie si bratul drept il are intins spre zare aratand drumul spre America.
Capiteliul
Capiteliul contine patru statui ,toate din bronz, care reprezinta alegorii reprezentand Europa, Africa, Asia,America.
Columna
Columna este din metal in stil corintic.La partea inferioara are patru compozitii decoretaive in bronz reprezentând o Caravela intre doi grifoni care sustin scutul Barcelonaei si care au patru aripi reprezentand faima.
Cele opt medalioane din bronz
Cele opt medalioane din bronz,suspendate cu lanturi, reprezinta chipurile a opt personaje care au avut importanta in viata descoperitorului Lumii Noi:regele Ferdinand al II lea de Catalonia si Aragon, regina Isabella de Castilia, Ferdinand al V-lea al Castiliei, Martin Alonso Pinzon,Vincente Yanes Pinzon, Andres de Cabrera,marchizul Moya, Juan Perez si Antonio de Marcena (calugari).
Piedestalul
Baza columnei are forma octogonala cu patru contraforti cu patru statui reprezentand cele patru regate spaniole: Catalonia, Leon, Castilia si Aragon.
Basoreliefurile
Basoreliefurile reprezinta scene din viata descoperitoruli: Columb explica planul sau fratelui Juan perez de Marcena,prezentat de regii catalici la Cordoba,Columb in fata Consiliului reunit al al manastirii Sf.Stefan de Salamanca, Regii catolici promitand ajutorul lui Columb la Santa Fe,Iesirea lui Columb din portul Palos de Moguer (Huelva), debarcarea in insula Guanahani, la 12 octombrie 1942,Regii catolici primindu-l pe Columb la Barcelona.
Baza intregului monument
Baza monumentului este circulara,are patru scari (trepte),flancate fiecare dintre ele de cate doi lei din fonta.
Ahitecul monumentului este Gaieta Buhigas, care a castigat proiectul tributului adus lui Columb, care troneaz in locul unde a pasit „ cand s a intors ’descoperitorul”din America. Initiativa a fost aPrimariei din Barcelona. In septembrie 1882 se va pune piatra de temelie a amonumentului in timpul domniei lui Alonso al –II-lea,in prezenta autoritatilor orasului si a unei delegatii ale primariei din Genova (unde se crede ca ar fi locul de natere al lui Columb).

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 8 ani

Dimancea Madalina

dimancea-madalina

Urcati in el daca ajungeti acolo. Privelistea este minunata!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.