Vizualizezi pagina obiectivului turistic Monumentul Descoperirilor din Lisabona, Portugalia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Lisabona, Portugalia precum: adresa Monumentul Descoperirilor, cum ajung la Monumentul Descoperirilor, program Monumentul Descoperirilor, preturi Monumentul Descoperirilor, poze Monumentul Descoperirilor, localizare pe harta Monumentul Descoperirilor si alte detalii Monumentul Descoperirilor.

  • Locatie: Lisabona, Portugalia
  • Adresa: Av de Brasília
  • Telefon: 213 031 950
  • Pret: adult/sub 12 ani/redus €2.50/gratuit/1.50
  • Program: 10am-6pm Mar-Dum Oct-Apr, 10am-7pm Mai-Sep

Padrão dos Descobrimentos sau Monumentul Descoperirilor a fost construit in onoarea lui Henry Navigatorul, care a contribuit la succesul explorarilor portugheze din secolul 15, o perioada cunoscuta acum drept Epoca Descoperirilor.

Aceasta epoca a inceput in 1415 cu capturarea orasului nord-african Ceuta si a atins maximul la inceputul secolului 16, atunci cand Vasco da Gama a descoperit o cale mai scurta catre India iar Pedro Álvares Cabral a descoperit Brazilia. Crearea de orase si colonii comerciale pe ruta cea noua a dus la extinderea imperiului portughez pe trei continente, aducand bogatie in Portugalia si Lisabona, in special.

Monumentul Descoperirilor a fost construit original pentru Expozitia Mondiala din anul 1940 si a celebrat realizarile exploratorilor din Epoca Descoperirilor, precum si crearea imperiului portughez. Monumentul a fost construit ca o structura temporara si a fost demolat doi ani mai tarziu. Monumentul pe care il vedem astazi este o replica exacta a originalului. A fost construit in anul 1960 cu ocazia aniversarii a 500 de ani de la moartea lui Henry Navigatorul. Henry a avut o influenta importanta asupra explorarilor de peste mari si a finantat multe expeditii.

Monumentul inalt de 52 de metri, in forma de prova a unei nave, se afla in portul din Belem, punctul de pornire al multor exploratori portughezi. Aici este locul din care, in anul 1497, Vasco da Gama a pornit in calatoria sa spre India si locul in care Cristofor Columb a ancorat in drumul sau de intoarcere spre Spania, dupa ce a descoperit Americile. Monumentul contine mai mult de 30 de statui ale oamenilor care au jucat un rol important in descoperiri. Primul este Henry Navigatorul care este infatisat stand in picioare si tinand in brate un model de caravela. In spatele sau este Alfonso al V-lea, care a sprijinit explorarea si colonizarea Africii, si exploratorii Vasco da Gama, Pedro Álvares Cabral si Ferdinand Magellan (primul explorator care a inconjurat lumea). Acestia sunt urmati de alti navigatori, scriitori, misionari, un matematician, un cartograf si alte figuri importante ale acelei perioade.

La baza monumentului se afla o gigantica roza a vanturilor din marmura. In centrul acesteia se afla o harta a lumii care traseaza explorarile portugheze. Harta arata cele mai importante date din istoria descoperirilor si locurile in care exploratorii portughezi au pus pentru prima data piciorul pe uscat sunt marcate cu nave. Vizitatorii pot intra in monument, care contine un muzeu, sali de expozitie si alte camere repartizate pe sapte etaje. Un lift va poate duce catre acoperisul care va ofera panorame superbe asupra Belemului si raului Tajo.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Lisabona, Portugalia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Monumentul Descoperirilor?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 3.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
Eftimie George Stefan

eftimie-george-stefan

Daca mergi cu trenul din Lisabona catre Cascais il vei vedea din tren, eu m-am multumit sa-l vad “din mers”.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.