Vizualizezi pagina obiectivului turistic Monumentul Ecaterinei Teodoroiu din Targu Jiu, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Targu Jiu, Romania precum: adresa Monumentul Ecaterinei Teodoroiu, cum ajung la Monumentul Ecaterinei Teodoroiu, program Monumentul Ecaterinei Teodoroiu, preturi Monumentul Ecaterinei Teodoroiu, poze Monumentul Ecaterinei Teodoroiu, localizare pe harta Monumentul Ecaterinei Teodoroiu si alte detalii Monumentul Ecaterinei Teodoroiu.

  • Locatie: Targu Jiu, Gorj, Romania

Pentru a slavi memoria Eroinei neamului romanesc, in Piata Victoriei a fost ridicat, in 1935, Mausoleul Ecaterinei Teodoroiu, opera moderna de Milita Patrascu.

Statuia Ecaterinei Teodoroiu, realizata in 1978 de Iulia Onita, se afla pe bulevardul ce-i poarta numele, vis-a-vis de Scoala generala nr.2, iar Casa memoriala Ecaterina Teodoroiu, conservata, da posibilitatea vizitatorilor sa cunoasca locul unde s-a nascut marea gorjeanca.

Monumentul de forma dreptunghiulara, din beton, este asezat pe un postament de aceeasi forma, in trei trepte.

Pe fatadele sale sunt reliefuri realizate din piatra alba: pe partea nordica se afla portretul Ecaterinei Teodoroiu deasupra unui grup de cercetasi, pe partea sudica se afla o ciobanita torcand, pe partea vestica, eroina in timpul unui atac, iar pe fatada de est, un grup de militari care poarta pe brate trupul Ecaterinei Teodoroiu.

La colturile monumentului se afla patru statuete, reprezentand o taranca in diferite ipostaze, tinand la piept o coroana de lauri.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Targu Jiu, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Monumentul Ecaterinei Teodoroiu?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
romeo j

romeo-j

Pe langa acest monument se mai poate vizita si casa Memoriala Ecaterina Teodoroiu, o casuta micuta si cocheta de o frumusete remarcabila.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 5 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.