Vizualizezi pagina obiectivului turistic Monumentul Eroii Aerului (Aviatorilor) din Bucuresti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Bucuresti, Romania precum: adresa Monumentul Eroii Aerului (Aviatorilor), cum ajung la Monumentul Eroii Aerului (Aviatorilor), program Monumentul Eroii Aerului (Aviatorilor), preturi Monumentul Eroii Aerului (Aviatorilor), poze Monumentul Eroii Aerului (Aviatorilor), localizare pe harta Monumentul Eroii Aerului (Aviatorilor) si alte detalii Monumentul Eroii Aerului (Aviatorilor).

  • Locatie: Bucuresti, Bucuresti, Romania

Monumentul Aviatorilor a fost realizat intre anii 1930-1935 de scuptorita Lydia Kotzebue, in colaborare cu sculptorul I.Fekete, pe fosta sosea Jianu, in prezent Aviatorilor.

In varful unui inalt obelisc de piatra, in forma de trunchi de piramida, este asezat un Icar din bronz, cu aripile desfasurate.

La baza obeliscului se desfasoara o compozitie sculpturala in care sunt redati trei aviatori cazuti in lupta, cu accesoriile lor de zbor.

Pe soclul monumentului se afla 13 placi de bronz in care sunt inscrise numele aviatorilor romani cazuti la datorie in perioada 1912-1938.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Bucuresti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Monumentul Eroii Aerului (Aviatorilor)?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Toti cei care au facut facultatea la Bucuresti au avut, cred, curiozitatea sa-l vada, ori l-au vayut din inertie, trecand prin centrul Cpitalei.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 5 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel Eos
Bucuresti, Bucuresti

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel Eos

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.