Vizualizezi pagina obiectivului turistic Monumentul Eroilor Aviatori din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Monumentul Eroilor Aviatori, cum ajung la Monumentul Eroilor Aviatori, program Monumentul Eroilor Aviatori, preturi Monumentul Eroilor Aviatori, poze Monumentul Eroilor Aviatori, localizare pe harta Monumentul Eroilor Aviatori si alte detalii Monumentul Eroilor Aviatori.

  • Locatie: Istanbul, Turcia

Monumentul Eroilor Aviatori din Istanbul este situat in Parcul Sarachane, vis a vis de Departamentul Pompierilor din cartierul Fatih. Monumentul este un memorial dedicat soldatilor otomani din escadrilele de aviatie ucisi in accidente de zbor in timp ce luptau pentru apararea tarii lor.

Monumentul Eroilor Aviatori a fost comandat imediat dupa accidentul aviatic a doua monoplane, din Palestina, in care au murit trei din cei patru aviatori militari care au fost intr-o misiune de zbor la inceputul anului 1914, de la Istanbul la Alexandria. Monumentul este opera sculptorului Vedat Tek, are forma unei coloane de marmura alba cu aplicatii din bronz, inalta de 7,5 metri si a fost inaugurat in 1916.

Un medalion mare de bronz este atasat pe fiecare dintre cele doua parti opuse ale bazei de marmura pe care se afla coloana. Intr-un medalion sunt inscrise numele eroilor aviatori iar pe celalat se afla, in basorelief, un aparat de zbor monopolan si turnul Beyazit pe fundalul unui peisaj din Istanbul. O ceremonie militara omagiala are loc in fiecare an in fata monumentului pe 18 martie, de ‘Ziua Eroilor’.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Monumentul Eroilor Aviatori?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.