Vizualizezi pagina obiectivului turistic Monumentul Eroilor Cavaleristi din Primul Razboi Mondial din Oituz, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Oituz, Romania precum: adresa Monumentul Eroilor Cavaleristi din Primul Razboi Mondial, cum ajung la Monumentul Eroilor Cavaleristi din Primul Razboi Mondial, program Monumentul Eroilor Cavaleristi din Primul Razboi Mondial, preturi Monumentul Eroilor Cavaleristi din Primul Razboi Mondial, poze Monumentul Eroilor Cavaleristi din Primul Razboi Mondial, localizare pe harta Monumentul Eroilor Cavaleristi din Primul Razboi Mondial si alte detalii Monumentul Eroilor Cavaleristi din Primul Razboi Mondial.

  • Locatie: Oituz, Bacau, Romania

Monumentul Eroilor Cavaleristi din Primul Razboi Mondial se afla pe Dealul Cosna din Oituz, judetul Bacau si a fost ridicat in anul 1924 de catre Societatea „Cultul Eroilor” cu sprijin obstesc. Sculptura a fost realizata de catre Ionescu Varo.

Forma monumentului este de obelisc din piatra, cu o inaltime de 5 metri. Este asezat pe un postament din ciment si blocuri de piatra. La baza monumentului sunt prezente trei lucrari in bronz: un cavalerist in pozitie de atac, un cal si un scut heraldic cu stema Romaniei. In partea superioara se afla un vultur din bronz.

Monumentul a fost ridicat in amintirea eroilor cazuti in timpul razboiului pentru intregirea neamului 1916-1918, din Divizia 1 Cavalerie, Regimentelor 1, 4, 5, 9, 10 Rosiori, 3 Calarasi si 1 Cavalerie pe jos, compania 1 si compania 2 ciclisti, Divizionul artilerie calareata, Brigada II-a Calarasi, Reg 7 si 9 Calarasi Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Oituz, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Monumentul Eroilor Cavaleristi din Primul Razboi Mondial?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Dupa vreo jumatate de ora de cautari am gasit in sfarsit monumentul acesta. Sincer e prea mare efortul! Mai mult in localitate, langa biserica exista un alt monument al eroilor, exact la soseaua principala, mult mai impunator si mai frumos!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Casa Alpin
Slanic Moldova, Bacau

Vezi pagina unitatii de cazare Casa Alpin

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.