Vizualizezi pagina obiectivului turistic Monumentul Eroilor din Magura, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Magura, Romania precum: adresa Monumentul Eroilor, cum ajung la Monumentul Eroilor, program Monumentul Eroilor, preturi Monumentul Eroilor, poze Monumentul Eroilor, localizare pe harta Monumentul Eroilor si alte detalii Monumentul Eroilor.

  • Locatie: Magura, Bacau, Romania

Monumentul eroilor de la Magura este situat la altitudinea de 520 m, in apropierea soselei Targu Ocna-Slanic Moldova, pe teritoriul administrativ al localitatii Targu Ocna.

Construit in intregime din piatra intre anii 1925-1928, eficiul cinsteste memoria a peste 14.000 de ostasi romani cazuti in Primul Razboi Mondial, pe fronturile de la Oituz, Cosna si Ciresoaia.

La parterul cladirii se afla mormantul unui eroi necunoscut, deasupra caruia stau doua drapele din Razboiul de Independenta de la 1877.

La primul etaj a fost amenajat un mic muzeu, unde sunt expuse insemne din razboi: fotografii, armament, uniforme, planuri de lupta, tablouri, medalii etc.

In apropiere se afla Manastirea Magura Ocnei, iar pe drumul care urca in serpentina se afla banci de piatra pe care sunt inscriptionate numele unor batalii celebre: Rovine, Podul Inalt, Plevna, Marasesti si Oituz.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Magura, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Monumentul Eroilor?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Inainte de a ajunge la manastire pe dealul de langa Targu Ocna va puteti reculege la mormantul eroilor neamului!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

romeo j

romeo-j

Nu este situat in localitatea Magura ci pe dealul Magurei de langa Tg. Ocna.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.