Vizualizezi pagina obiectivului turistic Monumentul Eroilor din Slobozia, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Slobozia, Romania precum: adresa Monumentul Eroilor, cum ajung la Monumentul Eroilor, program Monumentul Eroilor, preturi Monumentul Eroilor, poze Monumentul Eroilor, localizare pe harta Monumentul Eroilor si alte detalii Monumentul Eroilor.

  • Locatie: Slobozia, Ialomita, Romania

Monumentul Eroilor, cazuti in Primul Razboi Mondial, din Slobozia se afla partea de sud a Parcului Tineretului, incheind promenada din fata Catedralei Episcopale si este situat in aceasta locatie din anul 1988. Monumentul a fost ridicat in memoria eroilor cazuti in timpul Primului Razboi Mondial (Turtucaia 1916) si reproduce chipul unui soldat (‘Eroul Necunoscut’), intr-o atitudine solemna, prezentanad arma pentru onor.

Amplasamentul este realizat dupa proiectul arhitectului Ion Vede, de la Centrul judetean de proiectare si sitematizare in constructii Ialomita. Creatia sculptorului bucurestean Ion Iordanescu, din anul 1927, a fost turnata in bronz la turnatoria ‘G. Danila’ din Bucuresti. Monumentul se incadreaza in ambianta solemna din jurul acestuia, creata de arhitectul I. Vede.

Soclul monumentului poarta o placa inscriptionata astfel: ‘SLAVA EROILOR DIN SLOBOZIA CARE S-AU JERTFIT PENTRU LIBERTATEA SI INDEPENDENTA PATRIEI’. Sub inscriptie se afla chipul colonelului Ion Popescu, in basorelief, care in timpul Primului Razboi Mondial a avut functia de Ajutor de comandant al Regimentului 79 Infanterie din Slobozia si comandant al Bateriei 1 din acelasi Regiment. Acsta a murit pe campul de lupta de la Turtucaia, la 23 august 1916. Pe celelalte trei fete ale monumentului sunt mentionate numele a 114 soldati, 18 ofiteri, 19 plutonieri si sergenti cazuti in lupte in anii 1916-1917.

La Monumentul Eroilor din Slobozia se ajunge, din centrul orasului, pe strada Dobrogeanu Gherea, adiacenta Centrului cultural Ionel Perlea, care duce la catedrala si care are ca element final al ei Monumentul.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Slobozia, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Monumentul Eroilor?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.