Vizualizezi pagina obiectivului turistic Monumentul Eroului Necunoscut din Madrid, Spania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Madrid, Spania precum: adresa Monumentul Eroului Necunoscut, cum ajung la Monumentul Eroului Necunoscut, program Monumentul Eroului Necunoscut, preturi Monumentul Eroului Necunoscut, poze Monumentul Eroului Necunoscut, localizare pe harta Monumentul Eroului Necunoscut si alte detalii Monumentul Eroului Necunoscut.

  • Locatie: Madrid, Spania

Cine parcurge Paseo del Prado, pe partea stanga din sensul de mers, Piata Cibeles – Piata Imparatului Carlos V, intalneste si acest monument, situat in Plaza de Lealtad, semn ca Spania isi cinsteste eroii anonimi cazuti in timpul revoltei impotriva trupelor franceze care ocupasera Madridul, din 2 mai 1808.

Dupa mai multe incercari de a avea un monument al eroilor, acesta s-a infaptuit prin opera arhitectului Isidro Gonzalez Velazquez (1765-1840), inaugurat in anul 1840, la data de 2 mai. Legenda spune ca in acest loc generalul Joaquim Murat, a executat la 3 mai 1808, un grup de localnici, care s-au revoltat impotriva trupelor franceze de ocupatie.

Monumentul Eroului Necunoscut are trei sectiuni. La baza monumentului se afla un sarcofag de forma patrata, in care este depusa urna cu cenusa rasculatilor. Sarcofagul este surmontat de un basorelief care are in medalion efegiile capitanilor Luis Daoiz si Pedro Velarde (ofiteri din garnizoana Monteleon care s-au raliat cu rasculatii la 2 mai 1808, impotriva trupelor franceze) si un postament in forma hexagonala care sustine statuile ce reprezinta Constanta, Valoarea, Patriotismul si Virtutea. Acestea incojoara baza unui obelisc cu inaltimea de 5,6 m.

In cinstea eroului necunoscut arde permanent o flacara alimentata cu gaz.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Madrid, Spania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Monumentul Eroului Necunoscut?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.