Vizualizezi pagina obiectivului turistic Monumentul Magura Ocnei din Targu Ocna, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Targu Ocna, Romania precum: adresa Monumentul Magura Ocnei, cum ajung la Monumentul Magura Ocnei, program Monumentul Magura Ocnei, preturi Monumentul Magura Ocnei, poze Monumentul Magura Ocnei, localizare pe harta Monumentul Magura Ocnei si alte detalii Monumentul Magura Ocnei.

  • Locatie: Targu Ocna, Bacau, Romania

Monumentul-Muzeu Magura Ocnei este unul dintre cele mai impresionante monumente ridicate in memoria ostasilor cazuti in Primul Razboi Mondial.

Este situat la altitudinea de 520 m pe dealul Magura, la 2 km de soseaua Targu Ocna-Slanic Moldova, dupa un drum care urca spectaculos pe coasta muntelui.

A fost construit intre 1925 – 1928 in memoria celor peste 14.000 de ostasi romani cazuti in Primul Razboi Mondial pe fronturile de la Oituz, Cosna si Ciresoaia. Pe frontispiciu sta inscris: ’Spuneti generatiilor viitoare ca noi ne-am facut datoria".

Lucrarile pentru ridicarea acestui impunator edificiu au fost facute de catre soldatii veterani, ramasi in viata dupa aprigele lupte de la Oituz-Cosna-Ciresoaia.

Monumentul Eroilor cuprinde un parter si doua etaje, legate printr-o scara interioara circulara, are o inaltime de 22 m si este in intregime ridicat din piatra cioplita, in forma de obuz.

Pana la inceputul celui de-al Doilea Razboi Mondial, era pazit zi si noapte de ostasii din garnizoana orasului. Dupa razboi, Monumentul a fost lasat in paragina dar, intre anii 1972-1974, el a fost renovat si deschis ca muzeu.

Muzeul detine o colectie de fotografii originale din Primul Razboi Mondial, diferite tipuri de armament si munitie din Primul Razboi Mondial, medalii onorifice acordate pentru fapte de vitejie, uniforme de soldat din 1917.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Targu Ocna, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Monumentul Magura Ocnei?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
romeo j

romeo-j

Probabil este vorba de acelasi monument al eroilor de pe dealul Magura unde se afla si manastirea.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

romeo j

romeo-j

Am urcat din nou la monument pe Dealul Magura dar pe data de 2 mai Monumentul era inchis asa ca ici de data asta nu l-am putut vizita. Localnicii spun ca se vede toata Valea Trotusului de acolo!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

romeo j

romeo-j

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.