Vizualizezi pagina obiectivului turistic Monumentul Proclamatiei din Pades, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Pades, Romania precum: adresa Monumentul Proclamatiei, cum ajung la Monumentul Proclamatiei, program Monumentul Proclamatiei, preturi Monumentul Proclamatiei, poze Monumentul Proclamatiei, localizare pe harta Monumentul Proclamatiei si alte detalii Monumentul Proclamatiei.

  • Locatie: Pades, Gorj, Romania

Monumentul Proclamatiei de la Pades, judetul Gorj este ridicat pe campul unde s-a desfasurat evenimentul istoric ce a marcat inceputul Revolutiei de la 1821, pe Campia Soarelui.

Monumentul a fost ridicat la initiativa locuitorilor comunei cu ocazia implinirii a 100 de ani de la evenimentul istoric. Arhitectul constructiei a fost State Balosin iar sculptorii basoreliefurilor au fost Gheorghe Tudor si Emil Wilhelm Becker (sculptorul Casei Regale).

Forma monumentului este de piramida maiasa, avand panta foarte abrupta, cu un altar cu troita. Altarul prezinta basoreliefuri cu Domnul Tudor flancat de stemele Valahiei si Olteniei, Adunarea de la Pades, juramantul de supunere al boierilor si textul proclamatiei a carui facsimil se gaseste la Muzeul National de Istorie a Romaniei de la Bucuresti.

Proclamatia de la Pades cere guvernului asupritor, din acea vreme, libertate si dreptate. Proclamatia este un apel la revolta impotriva asupririi, mesaj de o actualitate permanenta.

Revolutia lui Tudor Vladimirescu din 1821 urmarea obtinerea independentei si rasturnarea ordinii sociale existente, imbunatirea situatiei economice pentru locuitorii de rand si eliberarea de sub dominatie straina, reducerea fiscalitatii si coruptiei (incurajate de domniile fanariote) care reduceau o buna parte a populatiei la un trai mizer.Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Pades, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Monumentul Proclamatiei?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.