Vizualizezi pagina obiectivului turistic Monumentul Ultima Grenada din Busteni, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Busteni, Romania precum: adresa Monumentul Ultima Grenada, cum ajung la Monumentul Ultima Grenada, program Monumentul Ultima Grenada, preturi Monumentul Ultima Grenada, poze Monumentul Ultima Grenada, localizare pe harta Monumentul Ultima Grenada si alte detalii Monumentul Ultima Grenada.

  • Locatie: Busteni, Prahova, Romania

Situat vis a vis de Biserica Domneasca si in fata garii din Busteni, Monumentul Ultima Grenada este lucrarea sculptorului Ion Dimitriu-Barlad. Monumentul, inalt de 1,5m si asezat pe un soclu de 2m, il prezinta pe caporalul Vasile Musat din Busteni – reprezentare in bronz a eroului din Primul Razboi Mondial, care arunca ultima genada in tabara inamicului, cu singura mana pe care o avea, cea dreapta.

Monumentul a fost inaugurat in prezenta Reginei Maria a Romaniei, in anul 1928, la 9 septembrie. Pe placa instalata pe soclul monumentului se afla inscriptia: ‘Eroilor din comuna Busteni cazuti in razboiul 1916–1918’. Monumentul a fost finantat de patronul Fabricii de hartie Busteni, Otto Schiel.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Busteni, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Monumentul Ultima Grenada?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Situat exact in fata Garii Busteni monumentul este dedicat unui erou al neamului care desi avea doar un brat continua sa lupte aruncand grenade.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Casa Cerbului
Azuga, Prahova

Vezi pagina unitatii de cazare Casa Cerbului

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.