Vizualizezi pagina obiectivului turistic Monumentul Washington din Washington, Statele Unite ale Americii. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Washington, Statele Unite ale Americii precum: adresa Monumentul Washington, cum ajung la Monumentul Washington, program Monumentul Washington, preturi Monumentul Washington, poze Monumentul Washington, localizare pe harta Monumentul Washington si alte detalii Monumentul Washington.

  • Locatie: Washington, District of Columbia, Statele Unite ale Americii

Monumentul Washington este un obelisc inalt de 169 de metri, construit intre anii 1848 si 1884 in onoarea primului presedinte american, George Washington. Este cea mai inalta structura de zidarie din lume.

Inca din 1783, pe vremea cand George Washington era in viata, planul lui Pierre Charles l’Enfant de a construi o statuie ecvestra a lui Washington a fost aprobat de Congres. Dar planul nu a fost dus la capat. Asa ca, in 1833, la a 100-a aniversare de la nasterea lui George Washington, James Madison si John Marshall au preluat initiativa si au fondat o societate care avea ca scop construirea unui monument pentru presedintele american.

Societatea a incercat sa colecteze fonduri pentru monument, iar in 1836 s-a tinut o competitie pentru design. Arhtiectul castigator, Robert Mills, crease deja un monument in cinstea lui Washington in Baltimore. A castigat competitia cu un design care prezenta un obelisc inalt de 183 de metri, inconjurat de o colonada circulara cu o inaltime de 30,5 metri. Societatea a reusit sa stranga doar o mica parte din costul estimat la 1 milion de dolari, asa ca au decis sa inceapa constructia, pentru a stimula suportul financiar intre timp. Colonada avea sa fie construita mai tarziu. Piatra de temelie a fost pusa pe 4 iulie 1848, iar monumentul a fost construit in varful unui deal, pe un teren de 15 hectare donat de catre Congres.

In timpul constructiei, Societatea a facut apel la organizatiile private si de stat sa doneze pietre care pot fi folosite pentru monument. Problemele au aparut atunci cand Papa Pius al IX-lea a donat o piatra. Un partid american anti-catolic a furat piatra si a preluat controlul Societatii. Congresul, care urma sa doneze 200.000 de dolari pentru constructie, a refuzat sa finanteze Societatea politizata. Sprijinul public pentru monument a inceput sa scada, iar partidul anti-catolic nu a reusit sa stranga fondurile necesare finalizarii obeliscului. Asa ca au inapoiat controlul proiectului catre initiatori, in anul 1858, dar, din cauza Razboiului Civil, constructia a fost oprita cand monumentul avea doar 46 de metri inaltime.

In 1876, la centenarul Declaratiei de Independenta, Congresul a aprobat o contributie de 200.000 de dolari. Proiectul monumentul a fost simplificat: s-a decis sa nu se mai construiasca colonada si obeliscul sa pastreze dimensiunile un obelisc egiptean standard. In 1879, lucrarile au fost realuate sub supravegherea locotenent-colonelului Thomas L. Casey si monumentul Washington a fost finalizat 4 ani mai tarziu. Varful destul de plat a fost schimbat intr-unul piramidal, fiind facut din aluminiu, un metal pretios rar, la acea vreme. Locul in care au fost oprite lucrarile in 1858 este inca vizibil pe monument, deoarece, dupa reluarea constructiei, a fost folosita alta cariera de piatra. Pietrele situate la inaltimea mai mare de 46 de metri au o nuanta mai inchisa.

Monumentul a fost, in sfarsit, dedicat pe 21 februarie 1885, la 37 de ani dupa inceputul lucrarilor. A fost deschis publicului 3 ani mai tarziu, in octombrie 1888. Monumentul Washington este localizat pe National Mall. Este inconjurat de catarge cu steaguri ale tuturor statelor americane. Monumentul este deschis publicului; puteti lua un lift catre observatorul din varful obeliscului, de unde aveti privelisti magnifice asupra intregii capitale americane. Intrarea este libera, dar trebuie sa rezervati biletele.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Washington, Statele Unite ale Americii? Doresti sa te cazezi in apropiere de Monumentul Washington?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.