Vizualizezi pagina obiectivului turistic Mormantul Scitic – Mormantul cu Papirus din Mangalia, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Mangalia, Romania precum: adresa Mormantul Scitic – Mormantul cu Papirus, cum ajung la Mormantul Scitic – Mormantul cu Papirus, program Mormantul Scitic – Mormantul cu Papirus, preturi Mormantul Scitic – Mormantul cu Papirus, poze Mormantul Scitic – Mormantul cu Papirus, localizare pe harta Mormantul Scitic – Mormantul cu Papirus si alte detalii Mormantul Scitic – Mormantul cu Papirus.

  • Locatie: Mangalia, Constanta, Romania

Mormantul scitic (mormantul cu papirus) din Mangalia prezinta importanta arheologica, datand din sec. IV- III a. Chr., prioada Latene.

Descoperit in anul 1959, mormantul este constituit din blocuri mari de piatra, care formau un fel de caseta, inconjurata de un cerc tot din piatra, cu un diametru de 14 m.

Langa scheletul celui inmormantat au fost gasite fragmente dintr-un papirus scris in limba greaca, primul document de acest gen din tara noastra. Papirusul nu a putut fi recuperat in intregime datorita perioadei lungi de stat in pamant.

Mormantul cu papirus se afla in incinta muzeului de arheologie “Callatis”.

Adresa: Municipiul Mangalia (Pe malul lacului Mangalia, la V de satul 2 Mai)


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Mangalia, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Mormantul Scitic - Mormantul cu Papirus?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Casa Daren
Costinesti, Constanta

Vezi pagina unitatii de cazare Casa Daren

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.