Vizualizezi pagina obiectivului turistic Moscheea Atik Ali Pasa din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Moscheea Atik Ali Pasa, cum ajung la Moscheea Atik Ali Pasa, program Moscheea Atik Ali Pasa, preturi Moscheea Atik Ali Pasa, poze Moscheea Atik Ali Pasa, localizare pe harta Moscheea Atik Ali Pasa si alte detalii Moscheea Atik Ali Pasa.

  • Locatie: Istanbul, Turcia

Complexul Atik Ali Pasa este situat pe strada Divan Yolu, in vecinatatea Cemberlitas (Coloana lui Constantin), din cartierul Eminonu. Moscheea a fost construita de catre Marele Vizir numit bosniac eunuc Atik Ali Pasa in anul 1496 in timpul domniei sultanului Beyazit II (1481-1512). Complexul era alcatuit dintr-o moschee, o cantina, o scoala de religie (madrasa), casa dervisului, un Caravanserai si un mormant. Din toate acestea, astazi mai exista doar moscheea, mormantul si madrasa. Moscheea este elementul principal al Complexului Atik Ali Pasa, care a fost cunoscut de-a lungul timpului sub diverse nume: Moscheea Sedefçi, Moscheea Cemberlitas, Moscheea Sandıkçılar.

In timpul cutremurului din anul 1648, complexul a fost distrus complet, cupola si minaretele prabusindu-se partial. Mai mult, complexul a fost, de asemenea, afectat de cutremurele care au avut loc in anii 1716 si 1766. De fiecare data moscheea a fost demolata si reconstruita din nou. Ultima sectiune a moscheei, zona de rugaciune, care este construita din pietre taiate, este acoperita de cinci cupole. Moscheea are o suprafata de 21,55 × 28,13 metri. Domul central al moscheei, cu diametrul de 13,30 metri, formeaza plafonul structurii si este sustinut de o jumatate de dom si patru cupole mai mici.

Saisprezece ferestre din partea de jos a domului si ferestrele din goluri (nise) contribuie la iluminatul natural al interiorului moscheei. Nisa centrala si muqarnas-urile prezinta concepte arhitecturale otomane clasice si ambele sunt acoperite cu alb si negru iar amvonul este din marmura. In ceea ce priveste minaretul cu un singur balcon, acesta si-a pierdut forma sa initiala dupa cutremurul din anul 1648.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Moscheea Atik Ali Pasa?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.