Vizualizezi pagina obiectivului turistic Moscheea Atik Mustafa Pasa din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Moscheea Atik Mustafa Pasa, cum ajung la Moscheea Atik Mustafa Pasa, program Moscheea Atik Mustafa Pasa, preturi Moscheea Atik Mustafa Pasa, poze Moscheea Atik Mustafa Pasa, localizare pe harta Moscheea Atik Mustafa Pasa si alte detalii Moscheea Atik Mustafa Pasa.

  • Locatie: Istanbul, Turcia

Moscheea Atik Mustafa Pasa sau Hazrat Jabir a fost construita in anul 1509 din caramida si piatra, cu un minaret, in stilul arhitectural bizantin, in forma de cruce greaca. Moscheea a fost initial o biserica ortodoxa din secolul al 9-lea, transformata in moschee de catre otomani. Cladirea a fost grav avariata in timpul cutremurului din 1509, care a distrus cupola.

Marele Vizir Koca Mustafa Pasha a reparat pagubele si a transformat biserica intr-o moschee, pe care a sfintit-o in anul 1512. Cladirea este lata de 15 metri si lunga de 17,5 metri, are un plan bombat de cruce greaca, orientata dinspre nord-est / sud-vest, cu trei abside poligonale. Pronaosul a fost distrus de-a lungul timpului.

In interiorul absidei de sud este altarul (mormantul), atribuit profetului Hazrat Jaber. Lacasul se afla in districtul Fatih, in cartierul Ayvansaray, pe strada Cercului, la doar cateva sute de metri de orasul fortificat si de malul Cornul de Aur, la poalele celei de-a sasea colina a Constantinopolului.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Moscheea Atik Mustafa Pasa?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.