Vizualizezi pagina obiectivului turistic Moscheea Cinili din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Moscheea Cinili, cum ajung la Moscheea Cinili, program Moscheea Cinili, preturi Moscheea Cinili, poze Moscheea Cinili, localizare pe harta Moscheea Cinili si alte detalii Moscheea Cinili.

  • Locatie: Istanbul, Turcia
  • Adresa: Çinili Hamam Sokak
  • Transport - barca: Üsküdar

Moscheea Cinili se afla situata in cartierul Uskudar din Istanbul si este construita in stil arhitectural otoman. Moscheea a fost construita in plan patrat cu o cupola decorata cu caligrafii si cu un minaret. Este renumita pentru decoratiunile sale din exterior si interior realizate din gresie de Iznik, cu modele florale naturale: lalele, garoafe, bujori, zambile, flori de rodie, flori de primavara, stilizate in culorile: alb, albastru inchis, violet, turcoaz, albastrul de cobalt, rosu, verde, maro.

Moscheea Cinili a fost construita intre anii 1638-1640 la comanda lui Mahpeyker Kosem, sotia lui Sultan Ahmet I (1603-1617) si mama sultanilor Murat IV (1623-1640) si Ibrahim (1640-1648). Iluminatul natural este asigurat prin ferestre cu vitralii iar cel artificial de candelabre de cristal. Moscheea a fost distrusa de-a lungul timpului si a fost restaurata in anii 1938 si 1965. In complexul moscheei exista madrasa, fantana, scoala si un hamam. Altarul este decorat cu placi din aur inscriptionate iar amvonul este din marmura.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Moscheea Cinili?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.