Vizualizezi pagina obiectivului turistic Moscheea Eyup din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Moscheea Eyup, cum ajung la Moscheea Eyup, program Moscheea Eyup, preturi Moscheea Eyup, poze Moscheea Eyup, localizare pe harta Moscheea Eyup si alte detalii Moscheea Eyup.

  • Locatie: Istanbul, Turcia
  • Adresa: Camii Kebir Sokak Eyüp
  • Transport - barca: Eyüp
  • Transport - autobuz: 36CE, 44B sau 99 din Eminönü
  • Program: mormant 9.30am-4.30pm

Moscheea Eyup Sultan este situata in cartierul Eyüp, in partea europeana a Istanbului, langa Cornul de Aur si in afara zidurilor Constantinopolului. Aceasta a fost prima moschee construita de otomani la comanda lui Fatih Mehmet, dupa cucerirea Constantinopolului, in anul 1458. A fost ridicata peste mormantul lui Abu Ayyub al-Ansari (Eyüp Sultan), port-drapelul profetului Mahomed, precum si ultimul supravietuitor al asediului arab asupra Constantinopolului din anul 670. Eyüp a fost ucis si ingropat la marginea orasului. Una dintre conditiile de pace dupa asediul arab a fost ca mormantul lui Eyüp sa fie conservat. Mormantul sau este altarul islamic cel mai important din Istanbul, fiind venerat de musulmani.

Moscheea Eyup Sultan a fost distrusa de un cutremur. Peretii mausoleului aflat in curtea moscheei sunt acoperiti cu gresie. Moscheea actuala a fost construita in anul 1800 la comanda sultanului Selim III. Moscheea este construita in plan dreptunghiular, cu un minaret si un altar proeminent. Cupola este sustinuta de sase coloane si doi piloni. Mihrabul se afla sub o jumatate de dom, pe partea dreapta a logii sultanului, impreuna cu minbarul. Moscheea are doua portaluri de acces: unul principal si cel lateral, care da in curtea interioara, care se desfasoara in jurul a trei pereti ai moscheei si care contine o fantana. In jurul moscheei s-au construit o cantina a saracilor, o scoala, un azil si un hamam.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Moscheea Eyup?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 4.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
Dimancea Madalina

dimancea-madalina

Este o moschee foarte frumoasa construita in anul 1459 pe care trebuie sa o treceti pe lista obiectivelor pe care sa le bifati in Istanbul. Macar pe dinafara, desi si interiorul baroc o sa va cucereasca.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 5 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.