Vizualizezi pagina obiectivului turistic Moscheea Fatih din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Moscheea Fatih, cum ajung la Moscheea Fatih, program Moscheea Fatih, preturi Moscheea Fatih, poze Moscheea Fatih, localizare pe harta Moscheea Fatih si alte detalii Moscheea Fatih.

  • Locatie: Istanbul, Turcia
  • Adresa: Fevzi Paşa Caddesi Districtele Vestice
  • Transport - autobuz: Fatih
  • Program: morminte 09:30-16:30

Moscheea Fatih este situata in cartierul Fatih, una dintre cele sapte coline din Istanbul. Moscheea Fatih a fost construita intre anii 1462-1470 de sultanul Mehmet Cuceritorul si a avut ca arhitect pe Sinaud Yusuf bin Abdullah (Atik Sinan). Cutremurul din anul 1509 a avariat-o grav, iar in timpul domniei lui Baiazid al II-lea a fost restaurata.

Cutremurul din anul 1766 a avariat-o din nou si a fost reparata de catre arhitectul Mehmet Aga Tahir, care a adus-o la aspectul initial, deschizand-o pentru inchinare in 1771. Complexul moscheei Fatih cuprinde: prima universitate din Istanbul, 16 medrese, spital, cantina a saracilor, magazine, o biblioteca, hamam si mormintele sultanului Mehmet Cuceritorul si al sotiei sale, mormantul lui Gulbahar Sultan Gazi Osman Pasa, mormintele unor mari viziri si ale unor oameni de stiinta otomani.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Moscheea Fatih?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.