Vizualizezi pagina obiectivului turistic Moscheea Kalenderhane din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Moscheea Kalenderhane, cum ajung la Moscheea Kalenderhane, program Moscheea Kalenderhane, preturi Moscheea Kalenderhane, poze Moscheea Kalenderhane, localizare pe harta Moscheea Kalenderhane si alte detalii Moscheea Kalenderhane.

  • Locatie: Istanbul, Turcia

Moscheea Kalenderhane se afla in partea de est a cartierului Vefa, Fatih, in apropierea Apeductului lui Valens. La origini lacasul de cult a fost o biserica ortodoxa, construita din caramida rosie, cu cupola in plan de cruce greaca, dedicata Maicii Domnului Kyriotissa, din secolul al 9-lea.

Bratele crucii, de nord si de sud, se termina cu ziduri curbate, cu un rand triplu de ferestre. Biserica a fost transformata in moschee de catre otomani. In anul 1453 cladirea a fost daruita de catre Mehmed al II-lea dervisilor Kalenderi, care au folosit-o ca o cantina pentru saraci. Trei secole mai tarziu a devenit o moschee adevarata. In 1746, Haci Besir Aga a construit un mihrab, un minibar si un mahfil, transformand cladirea intr-o moschee.

In timp, moscheea a fost devastata de foc si afectata de cutremure, fiind restaurata in anii 1855, 1880 si 1890. Din anul 1930, dupa prabusirea minaretului din cauza fulgerelor, moscheea a fost abandonata si conservata pana in anul 1970, cand a fost restaurata. Minaretul si mihrab-ul au fost reconstruite, lucru care a permis redeschiderea moscheei pentru inchinare.

Sanctuarul este plasat pe partea de est, mihrabul si minibarul sunt intr-un colt pentru a obtine alinierea corecta cu Mecca. Doua capele mici, tipice bisericilor bizantine din perioada de mijloc si tarzie au supravietuit. Interiorul este frumos decorat cu panouri din marmura colorata si muluri. Un mozaic de un metru patrat care reprezinta ‘Prezentarea lui Isus la Templu’ si ‘Fecioara cu Pruncul’, vechi din secolul al 6-lea, face ca moscheea sa fie unica. La ultima restaurare au fost descoperite fresce ce prezinta scene din viata Sfantului Francisc de Assisi, pictate dupa anul 1226, care au fost duse in Muzeul de Arheologie din Istanbul.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Moscheea Kalenderhane?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.