Vizualizezi pagina obiectivului turistic Moscheea Koca Mustafa Pasa din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Moscheea Koca Mustafa Pasa, cum ajung la Moscheea Koca Mustafa Pasa, program Moscheea Koca Mustafa Pasa, preturi Moscheea Koca Mustafa Pasa, poze Moscheea Koca Mustafa Pasa, localizare pe harta Moscheea Koca Mustafa Pasa si alte detalii Moscheea Koca Mustafa Pasa.

  • Locatie: Istanbul, Turcia

Moscheea Koca Mustafa Pasa se afla in orasul vechi, aproape de malul Marii Marmara, in cartierul Fatih din Istanbul si a fost construita pe locul unei manastiri bizantine a Sfantului Andrei, din secolul al 6-lea. In anul 1486 biserica crestina a fost transformata in moschee. Moscheea are trei usi patio, doua usi de acces si un minaret.

Pupitrul, amvonul si galeria muezinului sunt construite din lemn. Cupola centrala este sustinuta de patru coloane, moscheea are doua abside si un pronaos. Coloanele sunt decorate cu frunze si monograme. Interiorul este circular, in afara moscheea este octogonala si este sustinuta de un tambur inalt cu opt ferestre. Alaturi de moschee se afla o madrasa, o fantana, o scoala, o cantina, mormintele lui Koca Mustafa Pasa si al sotiei acestuia. Cutremurul din anul 1766 a avariat cupola. Moscheea a fost reparata in anii 1834 si 1847 si renovata in anul 1953.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Moscheea Koca Mustafa Pasa?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.