Vizualizezi pagina obiectivului turistic Moscheea Kucuk Ayasofia din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Moscheea Kucuk Ayasofia, cum ajung la Moscheea Kucuk Ayasofia, program Moscheea Kucuk Ayasofia, preturi Moscheea Kucuk Ayasofia, poze Moscheea Kucuk Ayasofia, localizare pe harta Moscheea Kucuk Ayasofia si alte detalii Moscheea Kucuk Ayasofia.

  • Locatie: Istanbul, Turcia

Moscheea Kucuk Ayasofia de azi este fosta Biserica a Sfintilor Sergius si Bacchus, ridicata intre anii 527-536 de Imparatul Justinian I si imparateasa Theodora. Biserica este construita pe un plan octogonal in amintirea sfintilor martiri crestini din Roma, despre care Justinian sustine ca i-ar fi salvat viata. Fostii legionari trecuti la crestinism, cei doi martiri, Sergius si Bachus, au devenit protectorii armatei romane crestine.

Biserica a fost transformata intr-o moschee de Hüseyin Aga Hadim, Amira Sultan Beyazit II Aga, in anul 1504, cand s-a adaugat un pronaos cu cinci cupole si un minaret. Marele vizir Ahmet Pasha a restaurat moscheea in anul 1740 si a construit o fantana in curte. Moscheea ocupa un spatiu de 30m x 34 m de metri patrati. Biserica are 34 de coloane, iar cupola este de 19 m in inaltime de la podea. In coltul de nord al curtii se afla mormantul lui Hüseyin Aga, care a fost executat in anul 1510.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Moscheea Kucuk Ayasofia?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.