Vizualizezi pagina obiectivului turistic Moscheea Laleli din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Moscheea Laleli, cum ajung la Moscheea Laleli, program Moscheea Laleli, preturi Moscheea Laleli, poze Moscheea Laleli, localizare pe harta Moscheea Laleli si alte detalii Moscheea Laleli.

  • Locatie: Istanbul, Turcia

Moscheea Laleli se afla in cartierul cu acelasi nume, in orasul vechi Istanbul. Moscheea Laleli a fost construita de sultanul Mustafa III intre anii 1760-1763, in stil baroc, din piatra si caramida, cu doua minarete, dupa proiectul arhitectului imperial otoman Mehmet Tahir Aga, pe o terasa mare, cu un complex de magazine cu acoperisuri boltite din ale caror chirii este sustinuta financiar moscheea. In timp Complexul a fost distrus de un incendiu in anul 1783 si imediat reconstruit.

Un incendiu din anul 1911 a distrus Madrasa iar lucrarile de constructii a strazilor adiacente au facut ca multe alte structuri auxiliare sa fie distruse. Moscheea Laleli este un octogon inscris intr-un dreptunghi, cu o galerie pe partea de vest. Sala mare octogonala este sustinuta de opt coloane enorme iar in centrul salii se afla o fantana.

Peretii sunt decorati cu medalioane multicolore de onix si jaspers. Altarul si amvonul sunt bogat decorate cu marmura pretioasa. Interiorul este bine luminat prin ferestre cu vitralii. Domul are 12,50 metri in diametru si 24,5 de metri inaltime si este situat pe un tambur octogonal cu opt arcuri, cu semi-domuri, la arcadele din colturi si semi-cupole mai mari care unesc arcurile de sub mihrab si golful central al pronaosului.

Moscheea este orientata de-a lungul unei axe de Nord-Vest – Sud-Est si are o curte dreptunghiulara pe partea de nord-vest. Curtea are un pridvor format de arcade cu optsprezece cupole si o fantana de ablutiune in centru. In complexul moscheei se afla mormintele lui Mustafa III si al sotiei sale Mihrisah Sultan, ale lui Selim III si ale fiicelor sale Hibetullah, Fatma Sultan si Mihrimah.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Moscheea Laleli?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.