Vizualizezi pagina obiectivului turistic Moscheea Mihrimah Complex din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Moscheea Mihrimah Complex, cum ajung la Moscheea Mihrimah Complex, program Moscheea Mihrimah Complex, preturi Moscheea Mihrimah Complex, poze Moscheea Mihrimah Complex, localizare pe harta Moscheea Mihrimah Complex si alte detalii Moscheea Mihrimah Complex.

  • Locatie: Istanbul, Turcia

Moscheea Mihrimah Complex se afla pe malul Asiatic al Bosforului, pe cheiul Iskele, langa statia de feribot Uskudar, Istanbul. Moscheea a fost construita intre anii 1540-1548, dupa proiectul arhitectului Mimar Sinan si a fost ctitorita de Mihrimah Sultan, fiica lui Suleyman Magnificul. Este prima dintre cele doua moschei ctitorite de catre aceasta.

Moscheea este construita cu o cupola centrala cu un diametru de 11,40 metri si doua minarete. Portalul se afla pe partea de nord-vest, este din marmura si poarta inscriptionata data constructiei (anul 1547) si numele lui Mihrimah Sultan. Cupola de deasupra salii de rugaciune are 12 ferestre. Domul inalt de 24 de metri si semicupolele sunt sustinute de contraforti ce se vad si la exterior, pe toate cele patru laturi. Complexul cuprinde o scoala, moscheea, madrasa (centru de sanatate), fantana, mormintele copiilor lui Mihrimah Sultan, Osman Aga si Sinan Pasa.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Moscheea Mihrimah Complex?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.