Vizualizezi pagina obiectivului turistic Moscheea Molla Celebi din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Moscheea Molla Celebi, cum ajung la Moscheea Molla Celebi, program Moscheea Molla Celebi, preturi Moscheea Molla Celebi, poze Moscheea Molla Celebi, localizare pe harta Moscheea Molla Celebi si alte detalii Moscheea Molla Celebi.

  • Locatie: Istanbul, Turcia

Moscheea Molla Celebi se afla situata in cartierul Beyoglu din Istanbul, pe malul european al Bosforului, in zona Findikli. A fost construita intre anii 1561-1562, de catre arhitectul otoman Mimar Sinan, in stil clasic otoman, cu un minaret, la ordinul lui Kazasker Mehmet Efendi, judecator sef din Istanbul. Moscheea a fost renovata la inceputul anilor 1970.

Initial, moscheea Molla Celebi a fost construita ca un complex mic, intr-un plan hexagonal cu doua sectiuni. Sala de rugaciune centrala are dimensiunile 18.90m x 16.40m si este surmontata de o cupola centrala iar altarul are dimensiunile de 8,80m x 4,60 m. Fatada principala a moscheei are un pridvor deschis, sprijinit pe coloane unite prin arcade surmontate de 5 domuri semicirculare. Pe langa moschee functioneaza o scoala primara si un hamam.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Moscheea Molla Celebi?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.