Vizualizezi pagina obiectivului turistic Moscheea Noua din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Moscheea Noua, cum ajung la Moscheea Noua, program Moscheea Noua, preturi Moscheea Noua, poze Moscheea Noua, localizare pe harta Moscheea Noua si alte detalii Moscheea Noua.

  • Locatie: Istanbul, Turcia
  • Adresa: Yenicamii Meydanı Sokak, Eminönü Eminönü
  • Transport - tramvai: Eminönü

Moscheea Noua sau Moscheea Sultanei Valide se afla in Eminonu, cartierul Fatih, Istanbul, pe malul Cornului de Aur, la capatul sudic al Podului Galata. Moscheea a fost construita intre anii 1597-1665 din granit si marmura, in stil otoman cu doua minarete. Proiectul a apartinut arhitectilor David Aga si Mustafa Aga, care au actionat la comanda sultanei Safia, sotia lui Murad III. Dupa moartea sultanului, proiectul a fost abandonat. Ulterior, la sfarsitul anului 1660, Sultan Valide, mama lui Mehmed IV, Hatice Sultan Turhan, a reinceput lucrarile la moschee, ingloband in complexul sau si Bazarul Egiptean (Bazarul cu mirodenii).

Exteriorul moscheei are 66 de domuri si semicupole intr-un aranjament piramidal. Cupola centrala masoara 36 de metri in inaltime si este sustinuta de patru semi-domuri. Moscheea Noua are o curte monumentala (atrium) pe partea sa de vest. Curtea Moscheei Noi este de 39 de metri pe o parte, marginita pe partea interioara de un pridvor cu coloane acoperit de 24 de cupole mici si are in centrul sau o fantana. Fatada moscheei este decorata cu placi de Iznik pe peretii de sub pridvor. Interiorul moscheei este construit in plan patrat cu latura de 41 de metri.

In zona sa centrala se afla cei patru piloni care sprijina cupola decorata cu caligrafii. Interiorul moscheei este decorat cu gresie de Iznik in culori precum albastru, verde si alb. Altarul este decorat cu stalactite aurite si minibarul a avut un baldachin conic cu coloane subtiri de marmura. Spatiul interior este extins cu semi-cupole de-a lungul axei est-vest a cladirii, cu cupole mai mici la fiecare colt al naosului si la colturile galeriilor.

Complexul din jurul moscheei si bazarului mai contine un spital, o scoala primara, o biblioteca, hamam, un mausoleu, doua fantani publice si un magazin general. Pentru acest complex a fost adaugat in timpul domniei sultanului Ahmed intr-o biblioteca III. Mausoleul detine mormintele lui Valide Sultan Turhan Hatice si ale sultanilor de mai tarziu (Mustafa II, Ahmed II, Mahmud I, Osman III si Murad V).


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Moscheea Noua?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.