Vizualizezi pagina obiectivului turistic Moscheea Rustem Pasa din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Moscheea Rustem Pasa, cum ajung la Moscheea Rustem Pasa, program Moscheea Rustem Pasa, preturi Moscheea Rustem Pasa, poze Moscheea Rustem Pasa, localizare pe harta Moscheea Rustem Pasa si alte detalii Moscheea Rustem Pasa.

  • Locatie: Istanbul, Turcia
  • Adresa: Hasırcılar Caddesi Eminönü
  • Transport - tramvai: Eminönü
  • Telefon: 212 526 7350

Moscheea Rustem Pasa se afla situata in cartierul Eminonu din Istanbul, pe malul Cornului de Aur, in partea europeana a orasului. De dimensiuni modeste, moscheea a fost construita pe locul unei vechi biserici bizantine, dupa proiectul arhitectului Mimar Sinan, intre anii 1561-1563. Are forma de octogon inscris intr-un dreptunghi si a fost ridicata in cinstea vizirului Rustem Pasa, sotul Printesei Mihrimah, fiica lui Suleyman Magnificul. Moscheea este inconjurata de magazine, care o sustin financiar cu veniturile obtinute din chirii. Lacasul de cult are la exterior un pridvor pe doua aripi ale cladirii, cu cinci cupole sprijinite pe coloane, care este decorat in culoarea turcoaz. In curtea interioara se gaseste o fantana.

Interiorul, de un mare rafinament artistic, este decorat abundent cu gresie de Iznik in culorile rosu, verde si violet, avand modele florale si geometrice care acopera zidurile, coloanele, spatiul de rugaciune (minibarul) si mihraburile (altarele de rugaciune). Domul principal este inconjurat de patru semi-domuri sprijinite pe coloane, dispuse doua pe partea de miazanoapte si doua pe partea de miazazi.

Usile moscheii sunt din lemn sculptat cu ornamente aurite. In coltul de vest al salii de rugaciune se inalta un minaret cilindric. Intrarea principala in moschee se afla pe partea de nord-est a cladirii iar celelalte doua cai de acees dau in piata. Moscheea Rustem Pasa este situata la etajul al doilea al cladirii, la nivelurile inferioare fiind magazine. Lumina este asigurata de 74 de ferestre (24 de orificii de pe tamburul cupolei, ferestrele de pe peretii de la etajul intai si doi). Complexul de pe langa moschee mai adaposteste scoli, o baie turceasca, o cantina pentru saraci si un han.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Moscheea Rustem Pasa?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.