Vizualizezi pagina obiectivului turistic Moscheea Sinan Pasa din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Moscheea Sinan Pasa, cum ajung la Moscheea Sinan Pasa, program Moscheea Sinan Pasa, preturi Moscheea Sinan Pasa, poze Moscheea Sinan Pasa, localizare pe harta Moscheea Sinan Pasa si alte detalii Moscheea Sinan Pasa.

  • Locatie: Istanbul, Turcia

Moscheea Sinan Pasa este situata in centrul cartierului Besiktas din Istanbul, pe Bulevardul Barbaros Hayrettin Pasa. Mormantul eroicului amiral Barbaros Hayrettin Pasa, construit de Sinan Pasa, se afla vis a vis de moschee. Moscheea Sinan Pasa a fost construita in stil otoman intre anii 1550-1555, dupa proiectul arhitectului Mimar Sinan, chiar la comanda lui Sinan Pasa, care nu a mai trait sa-si vada moscheea terminata (acesta a murit in anul 1553).

Moscheea este amplasata pe un plan dreptunghiular cu o suprafata totala de 1475 metri patrati. Sala de rugaciune (575 de metri patrati) are la baza coloane hexagonale, arcade si cupole. In centrul laturilor sunt doua cupole. Construita din piatra si caramida rosie, moscheea are un singur dom, cinci cupole mai mici si un singur minaret. Accesul in moschee se face prin doua intrari. Lumina este asigurata de 66 de ferestre prevazute cu vitralii in rama de ipsos.
Complexul Sinan Pasa are in componenta sa moscheea, o cantina a saracilor, scoala, baie, dispensar, fantana din marmura alba.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Moscheea Sinan Pasa?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.