Vizualizezi pagina obiectivului turistic Moscheea Sultanei Mihrimah din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Moscheea Sultanei Mihrimah, cum ajung la Moscheea Sultanei Mihrimah, program Moscheea Sultanei Mihrimah, preturi Moscheea Sultanei Mihrimah, poze Moscheea Sultanei Mihrimah, localizare pe harta Moscheea Sultanei Mihrimah si alte detalii Moscheea Sultanei Mihrimah.

  • Locatie: Istanbul, Turcia
  • Adresa: Paşa Limanı Caddesi
  • Transport - barca: Üsküdar

Moscheea Mihrimah Sultan este situata in varful unei coline din cartierul Edirnekapı din Istanbul, in afara zidurilor bizantine. Moscheea Mihrimah Sultan a fost construita intre anii 1562-1565 dupa proiectul lui Mimar Sinan. Moscheea si complexul din care face parte au fost grav afectate de cutremure, de mai multe ori (1719, 1766, 1814 si 1894) si, desi s-au facut eforturi pentru a restabiliza moscheea, celelalte cladiri nu au primit aceeasi atentie.

Minaretul si domul au fost deteriorate in timpul cutremurului din anul 1999 si a fost necesar sa fie restaurate. Moscheea are un atrium in celule individuale, care formeaza un portic ce inconjoara madrasa moscheei. In centrul curtii se afla o fantana mare de ablutiune. Intrarea in moschee se face printr-un portic impunator cu cupole si coloane de marmura si granit.

Moscheea este construita in plan patrat cu o cupola centrala, cu timpane simetrice cu ferestre pe fiecare dintre cele patru laturi. Cupola este sustinuta de patru turnuri, unul in fiecare colt. Moscheea are un singur minaret inalt si subtire, care s-a prabusit peste acoperisul moscheei, in timpul cutremurului din anul 1894. Interiorul moscheei este sub forma de patrat si este acoperit de o cupola de 20 m in diametru si 37 m inaltime. Arcade triple sustinute de coloane de granit, cu galerii deschise, se gasesc pe laturile de nord si sud. Multitudinea ferestrelor fac ca moscheea sa fie una din cele mai luminate. Unele ferestre au vitralii. Amvonul este din marmura alba sculptata. Complexul moscheei Mihrimah Sultan cuprinde: madrasa, un hamam dublu, altare si magazine.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Moscheea Sultanei Mihrimah?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.