Vizualizezi pagina obiectivului turistic Moscheea Sultanului Selim din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Moscheea Sultanului Selim, cum ajung la Moscheea Sultanului Selim, program Moscheea Sultanului Selim, preturi Moscheea Sultanului Selim, poze Moscheea Sultanului Selim, localizare pe harta Moscheea Sultanului Selim si alte detalii Moscheea Sultanului Selim.

  • Locatie: Istanbul, Turcia
  • Adresa: Yavuz Selim Caddesi Çarşamba
  • Transport - autobuz: 90 din Eminönü

Moscheea Yavuz Selim se afla situata intre Patriarhia Ortodoxa din Istanbul si Moscheea Fatih" (Fatih Mehmet Cuceritorul). Moscheea este ridicata de catre sultanul Suleyman I Magnificul in onoarea tatalui sau Yavuz Selim (sultan intre 1520-1522), pe cea de-a cincea colina a vechiului Constantinopol.

Moscheea are doua minarete, fiecare avand cate un balcon si a fost construita pe ruinele palatului bizantin Bonos. Din complexul de odinioara astazi nu mai exista decat moscheea, scoala din curtea exterioara complexului, niste mausolee si fantana, al carei acoperis bombat se sprijina pe opt piloni de marmura. Hamamul, biblioteca si cantina saracilor au disparut. Avand calitatea de constructie imperiala, moscheea este precedata de o curte cu portic decorat cu modele florale, pe patru laturi, peste care sunt asezate 22 de cupole sprijinite de 18 coloane. Este opera baroca a arhitectului Mimar Sinan, care a finalizat-o dupa trei ani de la moartea sultanului Suleyman I Magnificul.

Moscheea Yavuz Selim este construita in plan patrat, extrem de simpla ca design, cu o cupola mare in centru. Amvonul este realizat din marmura care prezinta ornamente. Portalul este bogat ornamentat cu sidef. Mausoleele printilor (Sehzadelor Tűrbesi) adapostesc ramasitele a patru dintre copiii lui Suleyman I. Alaturi se afla mausoleul sultanului Abdulmecit I, construit de arhitectul armean Balyan in secolul al 19-lea. Un alt mausoleu, cu sarcofag aurit, este acela al sultanului Yavuz Selim, de forma octogonala, aflat pe partea dreapta in moschee si marcat cu un turban pe balustrada. Din curtea moscheei se deschide o perspectiva larga asupra Cornului de Aur si asupra Fanar-ului.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Moscheea Sultanului Selim?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.