Vizualizezi pagina obiectivului turistic Moscheea Yeni Valide din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Moscheea Yeni Valide, cum ajung la Moscheea Yeni Valide, program Moscheea Yeni Valide, preturi Moscheea Yeni Valide, poze Moscheea Yeni Valide, localizare pe harta Moscheea Yeni Valide si alte detalii Moscheea Yeni Valide.

  • Locatie: Istanbul, Turcia

Moscheea Yeni Valide este o moschee otomana din cartierul Uskudar, de pe malul asiatic al Bosforului, Istanbul. A fost construita intre anii 1708-1710, pe digul Iskele, la comanda lui Emetullah Rabia Gulnus Sultan, mama sultanului Ahmed III, dupa proiectul arhitectului Mehmet Aga.

Moscheea Yeni Valide este construita in plan patrat cu o cupola centrala prevazuta cu ferestre pe partile laterale ale tamburului, care se sprijina pe patru semicupole si coloane de marmura. Moscheea are doua minarete cu doua balcoane fiecare si cinci usi care dau in curtea interioara a moscheei, pavata cu marmura si care are in mijloc o fantana octogonala din marmura decorata cu caligarafiile lui Taiba Chalabi.

Complexul cuprinde moscheea, scoala, cantina saracilor, fantana, mormantul lui Gulnus Sultan, imaretul, palatul de vara, din lemn, al sultanei Gulnus, azil, piata, bazar, rezervor de apa, piscina. Interiorul moscheei este decorat in stil Tulip si cu caligrafiile lui Hezarfen Mehmet Efendi.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Moscheea Yeni Valide?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.