Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muntele de Sare din Slanic, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Slanic, Romania precum: adresa Muntele de Sare, cum ajung la Muntele de Sare, program Muntele de Sare, preturi Muntele de Sare, poze Muntele de Sare, localizare pe harta Muntele de Sare si alte detalii Muntele de Sare.

  • Locatie: Slanic, Prahova, Romania

Muntele de sare de la Slanic este situat in partea vestica a orasului Slanic Prahova si este considerat unul dintre cele mai frumoase areale geologice si geomorfologice ocrotite, inca din 1954.

Muntele de sare impresioneaza prin relieful carstic spectaculos, cu santulete si orificii tubulare, separate de creste ascutite, alveole, variate forme rezultate din precipitarea sarii, crapaturi adanci datorate dizolvarii sarii pe fisuri etc.

Suprafata rezervatiei este de 2 ha, cuprinzand si Grota Miresei, Baia Miresei, Lacul Mare si Baia Porcilor, ce fac parte din complexul Baia Baicului.

Nu se cunosc cu exactitate cauzele formarii muntelui; in jurul anului 1800 aici au existat 6 ocne de sare care ulterior s-au prabusit, iar ca urmare a fenomenelor naturale (alunecari de teren, cutremure, eroziuni), s-au format actualele forme de relief. Muntele este presarat cu o flora specifica: sararica (Salicornia Herbacaea), pelinul (Artemisia salina), steluta (Aster tripholium) etc.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Slanic, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muntele de Sare?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
romeo j

romeo-j

Muntele de sare este o forma de relief atat de spectaculoasa incat este foarte greu sa nu o remarci la o simpla vizita in Slanic Prahova.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

romeo j

romeo-j

vizita obiectivului turistic vara are farmecul ei iar vizita in extrasezon este mult mai relaxanta aici, liniste si un apus de soare …

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproximativ 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.