Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muntele Saint Michel din Franta. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Franta precum: adresa Muntele Saint Michel, cum ajung la Muntele Saint Michel, program Muntele Saint Michel, preturi Muntele Saint Michel, poze Muntele Saint Michel, localizare pe harta Muntele Saint Michel si alte detalii Muntele Saint Michel.

  • Locatie: Franta

Muntele St-Michel, ce se inalta din apele unduitoare ale Golfului St-Michel, de pe coasta Normandiei, este una dintre cele mai incantatoare privelisti pe care le ofera Franta. La poalele muntelui se ajunge cu ajutorul unui dig de 1,8 km lungime, care a fost construit in anul 1879, si tot aici se gaseste si o parcare generoasa dar cu taxa (atentie la mareea inalta!).

De aici, se trece de zidurile exterioare prin Porte du Roi si urcusul continua pe Grande Rue, singurul drum al insulei, ce merge in paralel cu Chemin des Remparts. Strada serpuieste printre palcuri de casute, construite prin secolele al 15-lea si al 16-lea, care acum servesc drept magazine de suveniruri, barulete, cafenele, restaurante si hoteluri. Biserica parohiala din zona (tot o reminiscenta a secolelor 15-16) contine placi funerare din secolul 17.

Vizitatorii pot regasi pasaje din istoria Muntelui Saint Michel la Musée Grevin (un muzeu de ceara) si la Archéoscope (un show multi-media). Strada se sfarseste la Grand Degré, la baza treptelor ce dau in abatie. Grandioasa catedrala St-Michel, aflata pe cel mai inalt punct al insulei, a fost construita in mare parte, in ciuda majorelor dificultati de ordin tehnic, intre secolele 11-13. Fatada neo-gotica dateaza din anul 1780, iar turla bisericii, avand o inaltime de 87,5 m si o statuie a Arh. Mihail (lucrare a lui Emmanuel Frémiet, de la sfarsitul secolului al 19-lea), se ridica la 155,5 m deasupra nivelului marii.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Franta? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muntele Saint Michel?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.