Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muntii Ciucas din Cheia, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Cheia, Romania precum: adresa Muntii Ciucas, cum ajung la Muntii Ciucas, program Muntii Ciucas, preturi Muntii Ciucas, poze Muntii Ciucas, localizare pe harta Muntii Ciucas si alte detalii Muntii Ciucas.

  • Locatie: Cheia, Prahova, Romania

Masivul Ciucaş este o unitate de relief din cadrul Carpaţilor de Curbură, aparţinand de lanţul muntos al Carpaţilor Orientali.

Este situat la est de cursurile superioare ale raurilor Teleajen şi Tarlung. Se invecinează cu Munţii Tătaru şi Munţii Siriu la sud-est şi est, Depresiunea Intorsurii, Munţii Intorsurii la nord şi Munţii Grohotiş la vest.

Cel mai inalt pisc este Varful Ciucaş, avand 1.954 m. Alte varfuri sunt Zăganu (1883 m) şi Tigăile Mari (1845 m).

Sunt alcatuiţi din două culmi principale, culmea Ciucaş Bratocea pe aliniamentul SV-NE şi culmea Gropsoarele-Zăganu pe directia NV-SE, unite prin inseuarea muntelui Chiruşca.

Culmea Ciucaş – Bratocea reprezintă partea de vest a masivului, ce se imparte in două compartimente separate de şaua Tigăilor. Culmea Ciucaş reprezintă compartimentul nordic, atingand inălţimea maximă in Varful Ciucaş (1954 m), iar culmea Bratocea reprezintă componenta sudică, intinzandu-se pe mai bine de 4 km.

Culmea Gropsoarele-Zăganu se intinde pe mai bine de 4 km, avand un relief mai monoton in partea de nord, inălţimea maximă fiind varful Gropşoarele de 1884 metri.

Din punct de vedere hidrografic trebuie amintit raul Teleajen si Paraul Berii.

Principalele locuri de cazare şi puncte de acces in masiv sunt reprezentate de Staţiunea Cheia şi Cabana Muntele Roşu la care se poate ajunge prin Pasul Bratocea.

Staţiunea Cheia dispune de două hoteluri şi numeroase pensiuni, iar Complexul Muntele Roşu cuprinde cabana iniţială, construită in 1948 şi cabana Bujorul Roşu plus o sală de discotecă, langă care este amplasată cabana Silva şi o staţie metereologică.

Fosta cabană “Alexandru Vlahuţă” (cunoscută şi sub numele de “Cabana Ciucaş”) este in prezent dezafectată fiind in mare parte distrusă.

Există o rezervaţie naturală cu relief ruiniform şi cu o vegetaţie bogată de pajişti, tufărişuri (afin, ienupăr, smirdar, jneapăn) şi plante de stancărie (rogoz verde, floare de colţ).

In Masivul Ciucaş trăiesc numeroase animale sălbatice: urs, mistreţ, cerb, ras, vulpe, jder, veveriţă, pisică sălbatică, capră neagră. Păsările sunt reprezentate prin vultur, acvilă de munte, uliu, privighetoare, cinteză, iar reptilele prin vipera comună şi şoparla de munte (Lacerta vivipara).


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Cheia, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muntii Ciucas?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Pensiunea Briza de Munte
Bran, Brasov

Vezi pagina unitatii de cazare Pensiunea Briza de Munte

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.