Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muntii Cozia din Baile Govora, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Baile Govora, Romania precum: adresa Muntii Cozia, cum ajung la Muntii Cozia, program Muntii Cozia, preturi Muntii Cozia, poze Muntii Cozia, localizare pe harta Muntii Cozia si alte detalii Muntii Cozia.

  • Locatie: Baile Govora, Valcea, Romania

Situati la circa 20 km nord de Ramnicu Valcea, Muntii Coziei strajuiesc intrarea in Defileul Oltului.

Natura a reusit aici o admirabila creatie, imbinand minunata lume a stancilor, padurilor si a faunei.

Frumusetea peisajului, bogatia formelor de viata, au impus includerea acestor munti, alaturi de alte suprafete din vecinatate, in Parcul National Cozia, cu o suprafata de 17100 ha.

In partea de nord se gaseste Tara Lovistei – Terra Loystha, o vasta depresiune incarcata de istorie, cu multe localitati, organizate odinioara in vechea tara a lui Seneslau, unde populatia continua traditiile si obiceiurile stravechi. La sud se desparte de dealurile subcarpatice prin Depresiunea Jiblea-Berislavesti – un alt colt de tara organizat inca din vechime in cnezatul lui Farcas. La est, versantii abrupti ai Coziei, sunt delimitati de Muscelele Topologului. In vest, limita este data de Defileul Oltului in sectorul Gura Lotrului – Cozia, unul dintre cele mai spectaculoase defilee din tara.

Fata de plaiurile intinse ale depresiunilor inconjuratoare ce au inaltimi relativ mici (500-700 m), Masivul Cozia se detaseaza net, aparand din departari ca o cetate de stanca zidita din abrupturi marginale cu contraforturi si o multime de turnuri pe margini si in interior.

Existenta izvoarelor minerale a dus la aparitia, inca din secolul al XIX-lea, a statiunilor balneoclimaterice Calimanesti si Caciulata. De asemenea, valoarea manastirilor Cozia, Ostrov, Stanisoara si Turnu vine sa completeze potentialul turistic ridicat al zonei.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Baile Govora, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muntii Cozia?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel Sofianu
Ramnicu Valcea, Valcea

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel Sofianu

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.