Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muntii Fagaras din Victoria, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Victoria, Romania precum: adresa Muntii Fagaras, cum ajung la Muntii Fagaras, program Muntii Fagaras, preturi Muntii Fagaras, poze Muntii Fagaras, localizare pe harta Muntii Fagaras si alte detalii Muntii Fagaras.

  • Locatie: Victoria, Brasov, Romania

Muntii Fagaras constituie una din cele mai importante zone turistice din Carpati, si aceasta datorita nu numai multitudnii de obiective turistice (predominant naturale), dar si activitatilor turistice cu caracter permanent si cu forme variate de realizare.

Imensa culme a Fagarasului cu o lungime in linie drepta de cca. 70 km si o latime de cca. 40 km, este alcatuita dintr-o multime de piscuri si creste aliniate intr-un front alpin cuprinzand opt din cele 14 varfuri ale muntilor Romaniei care depasesc 2500m. Aici se inalta Moldoveanu (2544m), Negoiu (2535m), Vistea Mare (2527m), Lespezi (2522m), Cornu’ Caltunului (2510m), Vanatoarea lui Buteanu (2507m), Hartopu (2506m), Dara (2500m) si inca 42 de varfuri cuprinse intre 2400 si 2500 m.

Relieful glaciar este reprezentat prin forme cu dimensiuni deosebite – circuri glaciare complexe si suspendate, sei inguste si adanci (portite), vai glaciare cu lungimi de cativa kilometri.

Lacurile glaciare permanente sunt in numar de 31, dar exista mai multe lacuri cu functionalitate o mare parte a anului, fiind concentrate in general la altitudini peste 2000 m. Cele mai importante sunt lacurile Balea, Podragu, Avrig, Caltun, Mioarele (situat la 2282 m altitudine, lacul glaciar la cea mai mare altitudine din tara), Capra, Paltinu, Vistisoara, Podul Giurgiului. Tot in acesti munti se afla lacul Vidraru, lac amenajat in scopuri hidroenergetice, al doilea lac ca marime de acest fel din tara.

Activitatile turistice in Muntii Fagaras sunt facilitate de o retea foarte densa de drumuri forestiere, in special pe versantul nordic, poteci turistice marcate si numeroase cabane – Arpas, Valea Sambetei, Balea, Podragu, Negoiu, Barcaciu, Cumpana, Capra etc.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Victoria, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muntii Fagaras?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.