Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muntii Macin din Macin, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Macin, Romania precum: adresa Muntii Macin, cum ajung la Muntii Macin, program Muntii Macin, preturi Muntii Macin, poze Muntii Macin, localizare pe harta Muntii Macin si alte detalii Muntii Macin.

  • Locatie: Macin, Tulcea, Romania

Situati in partea de nord-vest a Dobrogei, Muntii Macin sunt, nedrept, considerati lipsiti de importanta si foarte putin pusi in valoare.

Infrastructura turistica este aproape inexistenta, cu exceptia drumurilor de acces si a catorva poteci ce strabat zona.

Amplasarea lor in apropierea a doua mari orase, Braila si Galati, legate direct cu localitatile de la poalele muntilor – Macin, Greci, Cerna, ar trebui sa sustina punerea in valoare a acestor munti, dar din pacate nu se intampla astfel.

Desi au o altitudine ce ne duce cu gandul la dealuri – vf. Tutuiatul are doar 467 m, mai putin decat altitudinea la care se afla Brasovul – acesti munti, prin structura si alcatuirea lor, prin faptul ca se afla pe un culoar de migratie al pasarilor, prin specificul climatic si vegetatie, sunt unii dintre cei mai interesanti munti din Romania. In plus, au cea mai mare vechime, fiind formati in acelasi timp cu muntii din Scotia.

Alcatuirea lor din roci tari, granite, explica rezistenta acestor munti la eroziune. Sunt grupati in trei creste, doua dintre ele pe directia nord-vest – sud-est, iar cea de a treia perpendiculara pe acestea. Creasta principala, de circa 50 km, in mare parte impadurita, cuprinde cele mai mari inaltimi (vf. Tutuiatul – 467 m).

La vest de aceasta, Culmea Pricopanul (vf. Sulucu Mare – 370 m), de aproximativ 16 km lungime, cuprinde cele mai interesante forme de relief, cu creste stancoase, ascutite si pereti abrupti, fiind principalul punct de atractie al acestor munti. Perpendicular se afla Culmea Priopcea – 410 m altitudine, traversata prin pasul Priopcea – 152 m, de drumul national 22D Braila – Macin – Constanta.

Ceea ce da unicitate acestor munti este extraordinara varietate faunistica si de vegetatie, fapt ce a determinat infinitarea Parcului National Macin. Acesta are o suprafata de 11.140,2 ha, din care 11.110,2 ha fond forestier (99,7%) si 30 ha pasuni(0,3%).

Parcul este singura zona din Europa unde se intalnesc specii asiatice, mediteraneene si central europene, iar din punct de vedere al vegetatiei, aici sunt limitele extreme ale unor specii de plante.

Valoarea internationala este subliniata prin prezenta a 6 specii incluse in Lista rosie europeana in categoria “vulnerabil” dintre care mentionam: clopotelul dobrogean (Campanula romanica), merinana (Moehringia grisebachi), ghiocelul cu frunze indoite(Galanthus plicatus), garofita pitica de stanca (Dianthus nardiformis). Fauna Muntilor Macin se caracterizeaza printr-o mare biodiversitate si prin prezenta aici a unor specii rare si protejate.

O importanta deosebita pentru stiinta si pentru biodiversitatea Muntilor Macin o reprezinta speciile rare si pe cale de disparitie: broasca testoasa-monument al naturii, balaurul dobrogean, vipera cu corn, vulturul plesuv, ciocanitoarea neagra, dumbraveanca- specii protejate pe plan international.

Fauna este bine reprezentata:

- Reptile: testoasa de uscat (Testudo graeca ibera), balaurul dobrogean (Elaphe quatorlineata), vipera cu corn (Vipera ammodytes)

- Pasari: dumbraveanca (Coracias garrulus), soimul dunarean (Falco cherrug)

- Mamifere: popandaul (Citellus citellus), dihorul patat (Vormela peregusna), pisica salbatica (Felis silvestris), jderul de piatra(Martes foina), cerbul carpatin (Cervus elaphus)-prezent in Dobrogea numai in Muntii Macinului, capriorul (Capreolus capreolus), mistretul (Sus scrofa), iepurele (Lepus europaeus), fazanul (Phasianus colchicus), vulpea (Vulpes vulpes).


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Macin, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muntii Macin?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.